sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Ruokapäiväkirja ja allergiaoireet TAAS

Hohhoi. Juuri kun pojun ihottuma saatiin kuriin ja olin ihan onnessani, että toisella olo helpottuu - niin tuntuu, että alkupisteessä ollaan TAAS. Iho oli jo niin hyvässä kunnossa, ettei pieni raapinut ollenkaan itseään. Perjantaina pojulla oli taas punaisia läiskiä siellä täällä iholla ja raapi kokoajan itseänsä kun sai vain mahdollisuuden. Yleensä tämä raapiminen alkaa kun vaihtaa vaippaa tai rasvaa ihoa. Lauantaina oli edelleen ihottumaa siellä täällä, jalkojen taipeet ihan tulipunaiset ja aamupäivällä ranteissa nokkosihottumaa.
 
Yritin kuumeisesti miettiä mikä ihme pojun ihoa nyt kiusaa ja siksi ostinkin tällaisen:
Ihastuttava vihko, jota pidän nyt ruokapäiväkirjana. Kirjoitan ylös omat syömiset, vauvan syömiset ja päivittäin myös jotakin pojun ihon kunnosta.
 
Kirjoittaessani muutaman päivän takaisia syömisiä niiltä osin mitä muistan, niin heti nousi esille kaksi mitä en ole hetkeen syönyt. Torstaina ostettu loimulohi ja perjantaina laitoimme salaattiin pitkästä aikaa tomaattia jota myös tuli syötyä. Pojun omassa kiinteässä ruuassa ei ole tullut kuin porsaanliha uutena ruoka-aineena. Epäilen vahvasti, että se on tuo tomaatti joka nyt kiusaa.
 
Viimeyönä poju raapi taas tosi pahasti itseänsä. Olimme niin unenpöppörössä vauvan kanssa, että en sitten "muistanut" tuota kutinaa poistavaa Atarax:ia kaapissa jota lääkäri määräsi pojun kutinaan. Aamuyöllä taas heräsi ja jatkoi raapimista, sitten passitin miehen hakemaan lääkettä kaapista pojulle. Rauhoittui hetken päästä unille. Voi pientä. Kyllä nyt pitää öisin heti mennä ottamaan lääkettä jos kutina kiusaa eikä saa unen päästä kiinni.

Toivotaan, että ihottuma rauhoittuisi nyt kun en syö kalaa, enkä tomaattia (enkä maitoa, kananmunaa...). Kyllä menee taas tovi ennen kuin iho saadaan oikeasti kuntoon.
 
Tarttui sieltä kaupasta jotakin oikeasti tarpeellista myös:
Kaulalappuja, joissa on ihanan pieni kaula-aukko, jolloin suojaa hyvin bodya kastumasta. Hinta oli 2,50e/kpl, joten erinomaisia ja edullisia kappahl:n 4,95e/kpl hintaisiin kaulalappuihin.


4 kommenttia:

 1. Mistäs kaupasta ostit ne? En oo vieläkään saanut aikaiseksi hommata lisää kaulalappuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halpa-hallista. Toivottavasti teillä on siellä halpa-halli :)

   Poista
 2. Voi kurja teidän allergiaoireita. Toivottavasti oireiden aiheuttaja löytyy ja saatte oireet kuriin.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olisi niin helppoa kun tietäisi mistä allergiaoireet johtuvat - ei tarvitsisi arvailla... :(

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

   Poista