perjantai 27. kesäkuuta 2014

Makkarankuori

Ihastelen tv:stä tulevia muuttumisleikkejä missä ihmisille tehdään muodonmuutos ilman kauneusleikkauksia. Kaikilla osa-alueilla on omat asiantuntijansa: on meikkaajaa, kampaajaa ja pukeutumisneuvojaa. Olisi ihanaa vain istua tuoliin ja saada oikeasti kaunis tukka joka sopii minulle - meikkineuvoista ja meikeistä puhumattakaan.

 
 Paita, 3e
 
Yksi mistä eniten haaveilen, niin olisi ihanaa kun kaupassa saisi mennä vain sovituskoppiin ja asiantunteva pukeutumisneuvoja toisi vaatteita joita minä sovittelisin. Hän kertoisi mikä pukee minun vartalonmalliani ja sopii päälleni paremmin kuin hyvin.
 
Ongelmanani on jämähtäminen! Kuinkahan kauan olen meikannut juuri tällä samalla tavalla? Pohjustus, puuteri, kulmat ja ripsiväri. Pojun syntyessä jätin kajalin ja luomivärin pois, ei mene enää niin kauan meikkaamiseen, vaan saan loihdittua "pikanopeutta" itseni ihmisen näköiseksi.
 
Toinen jämähtäminen on hiuksien laitto. Jos keksin jonkun uuden kivan hiustyylin niin jämähdän siihen - päivästä toiseen laitan tukkani samalla tavalla. Vaikka voisi hiukan enemmänkin vaihdella ja rohkeammin uskaltaa kokeilla eri "tyylejä".
Kolmas jämähtäminen on vaatteet. Kaupassa ja kirpparilla kokeilemani 90% vaatteista ovat valehtelematta minulle liian pieniä tai makkarankuoria. Nyt kun lopetin imetyksen on kiloja tullut lupaavasti muutama takaisin - ruuan annoskokoja kun on yhtäkkiä niin vaikea pienentää. Herkkuja olen yrittänyt jättää vähemmälle. Painonnousu ei minua haittaa, vaan tuo etten löydä koskaan kaapistani mitään kivaa puettavaa joka istuisi päälleni hyvin eikä olisi liian jämpti. Ihailen ihmisiä jolla tämä pukeutumisen jalo taito on. Ehkäpä minäkin löydän vielä joskus vaatteita ilman pukeutumisneuvojaa, jotka istuvat mukavasti päälleni ja tunnen oloni niissä kotoisaksi!
 
Kotona olen lähestulkoon aina rennoissa lötköhousuissa ja topissa, mikä sen mukavampi kotiasu. Olen myös oppinut käymään näin myös kaupassa hakemassa maitoa, ei se maailma järky vaikka aina ei olekaan huoliteltu. Myös ilman meikkiä tulee oltua viikottain, iho tykkää kun saa välillä hengittää!
 
Tein kirpparilta muutaman ihanan vaatelöydön mm.yllä oleva ihastuttava paita. Harmi, ettei kirpputorilla ollut kunnon peiliä, joten kotona totesin näiden olevan vähän liian makkarankuoria... (taas kerran!)


6 kommenttia:

  1. Helposti itselläkin tulee tehtyä makkarankuori-ostoksia, varsinkin jos ei jaksa sovittaa. Henkarilla näyttää aina jotenkin löysemmältä. Mutta toi sininen paita on kyllä ihan kiva. Siihen sopisi kesällä hyvin vaikka korkeavyötäröinen trikoohame ja alle ihan vaikka sellainen Cubuksen pitsitoppi (siis topatut rintsikat, jotka vähän niinkuin toppimalliset, eli suora 'putkimainen' ja sitten olkaimet tietty).

    Mä toivoisin saavani vinkkejä värien kanssa. Joku värianalyysi olisi niin kiva, vaikeaa tietää itse mikä väri omaan ihoon sopii ja mikä ei. Tottakai jostain väristä vaan tykkää enemmän kuin toisesta, mutta tarkoittaako se automaattisesti, että se väri sopii? Ei ehkä...

    VastaaPoista
  2. Vaikea uskoa, että teet makkarankuori löytöjä :D Teet aina niin hyviä vaatelöytöjä! Kiitos vinkistä, olen vain niin huono hameiden pitäjä... pitäisikin opetella, kunhan nämä kanankoivet saisivat ensin vähän väriä ;)

    Tuo värianalyysikin voisi olla kiva. Voi kun sopisikin itselle juuri ne värit joista itse pitää. Punainen / koralli on kyllä niin sun värejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita pikkusen itseruskettavaa (esim. Nivean varmaan kaikkein halvin kaupasta löytyvä pumppupullo on ihan ok tähän!) jalkoihin ensin! Rasvaat ensin koko jalat perusvoiteella, sitten nilkat, jalkapöydät ja polvet uudelleen ja siihen päälle vetäiset itseruskettavaa (ja hyvä käsien pesu sen jälkeen). Ei se niin kovasti heti näy, että mitään isoa katastrofia saisit aikaan! Sitä muutamana päivänä niin johan on hyvät koivet ja kehtaa esitellä! En tosin ole itsekään tänä kesänä jaksanut yhtään laittaa vaan kanankoivilla on menty ;D ;D, että voi niinkin tehdä!

      Tosta hameasiasta vielä sen verran, että itse en osaa oikein käyttää löysähelmaisia lyhyitä hameita kun niissä on aina vilauttelun vaara niin iso (pikku tuulenpuuska ja se on korvissa), vaan useimmiten ihan vaikka H&M:n perustrikoisia minareita. Niissä on jotenkin paljon turvallisempi olo. Että jos päädyt kokeilemaan hameen käyttöä niin ehkä kannattaa aloittaa näistä 'kireistä' versioista... ja vaikka vähän pidempänä ekaksi niin ei tule niin paljas olo!

      Kyllä niitä makkarankuoria tulee löydettyä kirpalta, mutta ne eivät sitten löydä tietään ylleni (kuten se yksi ruskea tunika: http://kirppisstyle.blogspot.fi/2014/02/liotettu-ylellisyydessa.html) en oikein välitä tästä sittenkään, on niin piukea, että kaikki selkäläskit puristuu esiin :/

      Poista
  3. Kiitos Elina vinkistä :) Sunhan pitäisi ruveta pukeutumisneuvojaksi! Katsoin tuota ruskeaa tunikaa, eikä se nyt ainakaan masun kanssa nyt niin makkarankuorelta näyttänyt, masu antaa niin anteeksi...

    Olin eilen kirppiskierroksella ja osasin jättää makkarankuoret sinne, vaikka niitä monta sovitinkin - JEE, ehkäpä pikkuhiljaa opin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Kyllä se siitä pikkuhiljaa! Se ruskea tunika näytti paremmalta silloin ostohetkellä, mutta nyt kun olen täysin tursunnut liitoksistani niin eihän se käynytkään siihen tarkoitukseen kun sitä ajattelin, eli tähän loppuajan käyttövaatteeksi. Katsotaan josko sille olisi käyttöä myöhemmin vai meneekö kirppakasaan :D

      Poista
    2. Onneksi se ei tunnu pahalta kun on kirppikseltä ostanut vaatteen, niin siitä saa yleensä kuitenkin omansa takaisin jos kotona vaate ei tunnukaan omalta :)

      Poista