lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kirppis kiertelyä

Kävimme lauantai ajelulla tämän äidin päänmenoksi ja kävimme monella kirpputorilla.
Ensimmäinen etappimme oli Närpiö ja siellä oleva tähti kirppis. Mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaani. Poikanukkea katsoin, koska hintakaan (4e) ei ollut päätä huimaava, mutta sain oltua ja jätin nuken toiselle ostajalle. Meillä on yksi nukke ja uskoisin sen riittävän tyttökyläilijöille oikeinkin mukavasti. Tuon nuken esikoinen on saanut siskoltani silloin kun keskimmäinen syntyi, joten sillä on kyllä meidänkin pojat aikoinaan leikkineet. Keskimmäinen nimesikin aikoinaan vauvan Rääpäleeksi.

Jatkoimme matkaa ja seuraava kohde oli Kaskinen, merenrantakaupunki. Ihan näin jälkikäteen tajusin, että olisi ollut ihan kiva ottaa kuvia näistä kirpputoreista, mutta en sitten paikanpäällä muistanut.

Siellä oli kaksi kirpputoria. Toinen oli kerrostalon kellarikerroksessa ja oikeinkin hintatietoinen romukirppis. Mihinkään ei tehnyt mieli koskea ja rikkinäisistä leluistakin pyydettiin kallista hintaa. Tämä oli ilmeisesti kirpputori johon ihmiset lahjoittavat tavaraa. Täältä en löytänyt mitään ostettavaa.

Kaskisissa en ole huomannut tätä toista kirpputoria aikaisemmin, ennen kuin ystäväni mainitsi siitä. Siellä oli asiakkaiden vuokraamia pöytiä, joten löytömahdollisuudetkin on näissä paremmat.  Alkupään pöydissä oli taas ihan kamalaa tavaraa, sitten vastaani tuli yksi pöytä, jossa olisi ollut paljonkin ostettavaa pojulle. Yhdet uudet viking:n gore-tex sandaalit koko 23 ja hinta 10e, mutta en uskaltanut ottaa riskiä kun en tiedä minkä kokoinen jalka pojulla on ensi kesänä. Olisi siinä ollut muutakin mielenkiintoista, mutta hinnat olivat aika suolaisia. Jos olisi tinkimään pystynyt niin sitten olisi varmasti lähtenyt enemmänkin vaatetusta pienelle mukaan.
 
Jotakin kuitenkin löysin:
 H&M fleece takki punaisilla raidoilla 80cm, 1e
 
Disney baby cars kesä yöpy 68-74cm, 1e
H&M tikru yöpy 68cm, 1e

Kaskisista suuntasimme kristiinankaupunkiin ja tarkoituksena oli käydä siellä spr:n kirpputorilla. Se oli kuitenkin lopetettu tai vaihtanut paikkaa, että sieltä emme kirpputoria löytäneet. Kristiinankaupungissa oli avoimet portit -päivä, joten väkeä riitti ja tunnetustikaan kadut siellä eivät ole mitenkään tilavia. Ahdasta siis oli. Joku äiti kahden poikansa kanssa oli innostunut laittamaan kirpputoripöydän tien varteen ja siihenhän automme sitten pysähtyikin. Olivat varmaan juuri tulleet, koska pöytä oli täynnä leluja.

Näille annoin uuden kodin:
Auton kuljetus auto (iso!) ja neljä autoa, 4e

 Moottoripyörä simulaattori äänillä ja valoilla, 4e

 Kosketinsoitin, tällä pystyy myös nauhoittaa omaa soittamista ja kuuntelemaan sen jälkeen. Paljon erilaista musiikkia ja eläinten ääniä, 3e

Cars peliratti, 2e
Cars Martti (ei mikään pikkuauton kokoinen), 1e

Paita 104cm, 2e

Polarn o.pyret neule, 104cm, 3e

Välillä kävimme kaikin tankkamaassa kotipizzan herkkuja. Voi että kun pizza maistui monen kuukauden jälkeen hyvältä!! Pojukin söi oman bataatti-parsakaalisoseensa reippaasti ja niin jatkoimme matkaa. Seuraava kohteemme oli Lapväärtti ja sen ainokainen kirpputori. Kello oli jo sen verran paljon, että ajattelin sen olevan jo kiinni, mutta yllätys olikin suuri kun kirppis oli vielä auki. Vasta viimeisenä pongasin pöydän jossa oli pojun näköistä vaatetta, joten tyhjin käsin ei tältäkään kirpputorilta lähdetty.

Lovely bears ötökkä setti 68cm, 2,50e
Tuossa pipossa on niin suloset ötökorvat :)
 
Lindex siniset pallokuvioiset haaremihousut 62cm, 1,50e
H&M hihaton body 68cm, 1e
 
H&M fleece takki 68cm, 0,50e
 
Mikä ihaninta oli koko reissussa. Kukaan ei kertaakaan hoputtanut minua, eikä päivitellyt, että taasko kurvataan kirpputorin pihaan (niin kuin yleensä!). Poju nukkui päikkäreitä tai muuten vain viihtyi hyvin matkassa mukana. Isot pojat olivat myös ajelulla reippaasti mukana ja äidin mielestä oli oikein mukava ajelu! Tehtiin vielä etappi kauppaan josta ostimme jätskit ja niitä syödessä taittuikin mukavasti matka kotia kohti.

Seuraava reissu tehdäänkin Kurikan kirpputoreille, niistä olisi sitten tarkoitus muistaa ottaa myös kuvia. Saapi nähdä tehdäänkö silloin yhtä mahtava saalis.
 

6 kommenttia:

 1. Oih, olipa teillä kunnon kirpparikierros. Ja kivoja löytöjäkin. Vaikka minä olen jo kesälomalla en ole ehtinyt käydä kesäkuussa kirppareilla juurikaan. Mutta jatkossa olisi kyllä tarkoitus kierrellä ja myös kuvata niitä kirppareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava nähdä minkälaisia kirpputoreja on olemassa, niitä on niin laidasta laitaan :)

   Poista
 2. Kivoja löytöjä, vaatteet ovat niin siistin näköisiä. Lelulöydöt myös mainioita. Sitten kun tietää vauvan sukupuolen ja sille on oma huone, voi alkaa itsekin ostelemaan autoja tai nukkeja, mukavaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen just mietinkin, että pojulle onkin olemassa jo aikamoinen lelukokoelma ;) Tosin isoilta pojilta ei ole jäänyt pojulle sopivia leluja vaan kaikki on aikoinaan myyty sitä mukaan kun ovat kasvaneet yli leluista. Ai niin, onhan brio:n junarata ja lego duplot tallella. Parkkitalo ja keskimmäisen cars leffan lelut - että olihan niitäkin :D Ja dinosauruksiakin löytyy sitten kun keskimmäinen ei enää niistä välitä..

   Poista
  2. Ai niin ja 'pikkuinen' haaste olisi blogissani sulle :).

   Poista
  3. Kiitos, pitääpä käydä katsomassa :)

   Poista