perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannus

Täällä on ollut oikein mukava juhannuspäivä.
Poju on nukkunut paljon paremmin apteekin maidon aloituksen jälkeen ja nukkuipa tuo edellisyönä kokonaisen yön heräämättä klo.22-8.30! Äiti toki ei osannut nukkua vaan kävi välillä katsomassa, että pienellä on kaikki hyvin. Eilen poju meni nukkumaan klo.21.30 ja heräsi klo.06 syömään, sitten jatkettiin unia klo.10.30 asti!!! Menin katsomaan pojua ja tällainen ihanan iloinen tuttiritari minua siellä katseli:
Poju ei ole syönyt tuttia ensimmäisen kuukauden jälkeen. Olen sitä kuitenkin lähes päivittäin tarjonnut, etenkin päiväunien aikaan. Yksi yö poju jutteli sängyssään jo puoliltaöin, niin laitoin pienelle tutin suuhun. Kuinkas kävikään, pieni nukahti itsekseen tutti suussa. Nyt olen pitänyt tuttia varuiksi sängyssä jos sitä pitää yöllä tarjota. No, pojupa oli saanut sen jotenkin aamulla itse suuhunsa ja kauan aikaa sitä lutkutteli *IHANA*. Koitin myös päivällä tarjota kitinään tuttia ja niinpä poju sitä innoissaan mutusteli.
Nyt mietin onko ihan turha totuttaa pojua enää tuttiin?
Isot pojat söivät aikanaan ihan syntymästään lähtien tuttia, mutta jättivät sen pois jo ennen 1v synttäreitä.
 
En muista koska poju olisi viimeksi nukkunut pitkiä päiväunia. Tänään nukkui sitten 3,5h unet yhtä pötköä, jonka jälkeen otin vaunut sisälle ja herätin pikkuisen :) Että äitillä on ollut tänään oikein ruhtinaallisesti "omaa aikaa".
 
Juhannus meni oikein mukavasti ystävien kanssa grillatessa ja iltaa viettäessä. Kyllä on nyt vatsa niin täynnä murkinaa, että hohhoi. Harmi kun oli niin kylmä ilma, ettei ulkona voinut syödä. Vettäkin kun tuli välillä reippaasti.
 
Mukaa juhannusta kaikille!


2 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvin sujuneista öistä :)

  Meilläkin nukutaan monesti siten, että tuossa 6-7 aikaan herätään aamumaidolle, jonka jälkeen unia vielä jatketaan. Kuten tänäänkin. Tosin äiti ei enää saa unta, mutta käytän nämä aamutunnit vapaapäivinä sitten blogeja läpi surffaillen yms. tehden :D

  Kaikki neljä lastamme ovat mussutelleet tuttia jo laitoksella, eli meillä se on otettu heti käyttöön. Ja tutista luopuminen on sujunut ilman mitään ongelmaa jokaisen kohdalla silloin, kun vauvat ovat olleet 8kk. Pikkumieskin luopui tutista muutama viikko sitten, ollessaan 8kk ikäinen (ikää nyt 9kk1vk) eikä ole tuttiaan kaipaillut.

  Mutta eipä tuossa tutin käytössä mitään yhtä ja ainoaa tapaa ole. Itse olen kokenut käteväksi tämän 8kk iän, sillä kaikilla lapsillamma on tuossa iässä imemisen tarve selvästi vähentynyt, jonka tiimoilta tutista luopuminen on sujunut todella helpolla.

  Ensimmäisenä iltana nukahtaminen kesti 2 min pidempään, kuin normaalisti, seuraavan päivän päikkäreille nukahtamisessa sama juttu, mutta illalla poika nukahti jo lähes samalla tapaa, kuin tutin kanssa. Seuraavan päivän nukahtamisiin tms. tutin poisjäänti ei enää vaikuttanut. Ja tällä samalla kaavalla on melko tarkasti mennyt kaikkien lasten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Se on jännä, ettei itse saa nukuttua vaikka toinen nukkuisikin. Se on kyllä luksusta syödä rauhassa aamupala ja selailla nettiä ennen kuin pikkuinen herää. Minä olen kyllä niin aamu-uninen, että yleensä herätään pojun kanssa yhtä aikaa uuteen päivään.

  Onpa teillä lähtenyt helposti tutit! Aivan niin kuin meidän isoilla. Jos yli vuoden ikään antaisi tutin olla, niin varmasti siitä vieroittaminen olisi vaikeampaa. Mukavasti teillä kuitenkin nukahdetaan edelleen, vaikka tutti on jäänyt pois :)

  VastaaPoista