maanantai 1. syyskuuta 2014

Välitä lähimmäisestäsi

Tänään näin kun mummo törmäsi liikennemerkkiin ja lensi polkupyörällään ojaan. Siihen tuli minun lisäkseni pari muutakin sivullista. Mummolle ei käynyt mitenkään ja pyörän sarvia piti vain vähän suoristaa. Onni onnettomuudessa, kyllä oli mummolla enkeleitä matkassa!
Nämä kaksi sivullista sitten huomauttivat, että liikennemerkistä pitäisi soittaa jonnekin. Liikennemerkkiin oli ilmeisesti törmätty autolla(?) yöllä tai aamulla ja jätetty se sitten tuollain puolikumoon, mitään ajattelematta. Ei tuo mummon pyörä sitä noin kumoon millään saa. Se oli vielä kiinni alaosastaan ettei sitä saanut siirrettyä pois. Minä sitten reippaasti otin puhelimen käteen, PALOKUNTA? TEKNINEN TOIMI? Mihin tällaisessa tilanteessa soitetaan? Numerotiedusteluun!!! Olen monta kertaa nähnyt unta etten saa valittua oikeaa numeroa puhelimeen ja aina se menee väärin vaikka kuinka yrittää (tuo on ihan hirveä uni). Aivan tuli deja vu kun mietin numerotiedustelun numeroa. Onneksi mainoksia pyöritellään liiankin kanssa telkkarissa niin jää siitä jotakin "järkevää" päähänkin soimaan, nollasatasata sieltä löytyy kaikki, nimi taikka numero osoite tai reitti...
 
15min kesti kun numeropalvelu yritti yhdistää jos jonkinmoiselle teknisen toimen virkailijalle, puhelu palasi aina numerotiedusteluun takaisin kun numeroon ei vastattu. No, vihdoin ja viimein joku vastasi. Kerroin tapahtuneen ja sanoin, että tuohon liikennemerkkiin kyllä törmää jos on vähänkin muissa maailmoissa. Naisvirkailija totesi, että turhaan sinä nyt siinä liikennemerkin vieressä seisot, että hän yrittää saada viheralueiden hoitajia kiinni. YRITTÄÄ! Minulla oli ruokaostokset mukana, pakasteet sulaneina ja poju kärryissä, että minullahan ei tässä kiirettä ole, voin vaikka muutaman tunnin tässä odotella ja varoitella pyöräilijöitä!  Sanoin, että olisi mukavaa jos vaikka pienen paikkakuntamme palokunta tulisi nostamaan sen sivuun, sillä vaarallinen tuo on. Tämä naisvirkailija lopetti puhelun vähän tylysti. Seisoin siinä liikennepoliisina vielä tovin, mutta kun ketään ei näkynyt missään, niin kiikutin ostokset kotiin ja sulaneet pakasteet pakastimeen.
 
 
Ajattelin käydä pojun kanssa vielä apteekissa, että saan mielenrauhan kun näen ettei liikennemerkistä ole enää haittaa. Kävimme apteekissa kärryttelemässä ja tulimme takaisin. Siinäpä se vielä nökötti, pyörätiellä. Pysähdyimme juttelemaan tutun kanssa ja sitten 50min odottelun jälkeen nuo viheralueiden hoitajat saapuivat ja ei mennyt kuin 2 minuuttia kun liikennemerkki oli siellä ojassa mihin muori oli hetki sitten tutustunut.
 
Jos törmäät liikennemerkkiin autollasi, mopolla, traktorilla, pyörällä tai vaikka rollaattorillasi ja se menee kumoon niin että on vaaraksi kanssaihmisille. Jos et satuttanut itseäsi, niin ole hyvä ja huolehdi ettei kukaan mukaan satuta itseään sinun toilailuistasi johtuen. Huolehdi asia kuntoon, sillä tänäkin päivänä voisi olla yksi mummo vähemmän ihan vain sinun huolimattomuuttasi!
 
Itse sain ainakin hyvän mielen kun katsoin tänään napaani pidemmälle!

6 kommenttia:

  1. Esimerkillistä toimintaa! Onneksi oli mummulla Judie-enkeli matkassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummulle olisi voinut käydä todella pahasti! Onneksi tänään ei ollut vielä mummun päivä lähteä parempaan paikkaan <3

      Poista