maanantai 22. syyskuuta 2014

Seinäjoella kirppistelyä

Kävimme viikonloppuna Seinäjoella ja olin netistä bongannut minulle ennestään tuntemattoman kirpputorin. Kuvien perusteella ykkösbasaari kirpputori vaikutti siistiltä ja raikkaalta. Luin muutamat bloggaukset siitä ja sain sen kuvan, että henkilökunta on myös mukavaa ja kirppis on Seinäjoen parhain.
Sinne siis kurvasimme ja en siinä vilskeessä tajunnut ottaa kuvia kirpputorin sisältä, mutta nettisivuilla on kuvia kirpparin sisältä. Kirppis oli kaikkea sitä minkä mielikuvan olin siitä itselleni luonutkin. Valkoiset tilavat myyntipöydät antavat kirpputorille raikkaan ja puhtaan tunnelman. Käytävät olivat tilavat, toisen ohi pääsi mukavasti. Myyntipöydissä olevat tavarat ja vaatteet olivat siistejä ja puhtaita. Ei jäänyt mieleeni kyllä montaakaan "kaaos"-pöytää, saati että likaisia tai rikkinäisiä vaatteita olisi tullut eteeni. Muutamat "löydöt" jäivät liian kovan hinnan takia kirpputorin hyllylle, mutta hintahaitari oli aivan samanlainen kuin muillakin kirpputoreilla. Oli erittäin edullista ja sitten ylihinnoiteltua.

Asiakkaita ei ollut hyllyjen välissä tungokseen asti, joten sai ihan rauhassa kierrellä. Kassalla jono oli pitkä ja lauantaina vain yksi kassalla töissä. Lisäksi jonoa lisäsi se että kassahenkilö kommentoi ihan JOKAISTA ostosta ja tuntui tutkivan tuotetta rauhallisesti ennen sen lyömistä kassaan. Jokaisen ihmisen ostosta kehui jollakin tavalla tai muuten vain kommentoi. Siinä kun kuuntelet kymmenen edelläolevan asiakkaan ostoskehut läpi niin kyllä sieppoo kun myyjä nappaa minun ostokseni ja kommentoi sitä. Ystävällinen voi olla, mutta tuo oli lähinnä ärsyttävää. "Mistä löysitkään näin hienon paidan? Kyllä on niin ihana kuosi tässä pipossa. Voi kun on toimivan näköinen valaisin, varmasti on kätevä kun tuosta saa säädettyäkin. Voi hellanlettas mitkä pienet töppöset!" Mukavaa oli kun myyjä kiitti ja toivotti heipat. Ei noihin kommentoihin menisi varmaankaan hermot jos et olisi kuunnellut 8 minuuttia sitä ennenkuin pääset itse asioimaan kassalle :D

Tästä huolimatta kirpparista tuli minun suosikkini! Kassojen luona oli asiakkaille pölyhuiskat, joita saa lainata, että oman myyntipöydän pystyy pitämään pölyttömänä. Jos matka kirpparille ei olisi näin suuri, niin veisin tuonne itsekin tavaraa myyntiin.

Tein minä muutaman löydönkin:
 Vauvan tumput, UUDET, 1,80e

Brio puinen helistin, 1e
Kylpykirja, 2,50e - Tässä on selkeät isot kuvat ja ihanan kirkkaat värit


4 kommenttia:

 1. No on siinä myyjällä hommaa jos jokaisen asiakkaan jokaisen ostoksen kommentoi :D

  Meillä on sama kylpykirja, ja se on kyllä meidän tytön lemppari kaikista kylpyleluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Meillä on myös toinenkin saman sarjan kylpykirja ja sitä luetaan myös muuallakin kuin kylvyssä. Kirjat ovat nyt kova sana!

   Poista
 2. Joo toi on tosi ärsyttävää! Varmaan on koulutuksessa sanottu, että pitää jotain kehua jne, että asiakkaat innostuvat käymään vielä enemmän. Mutta ööö ei aivan vilpittömältä kuulosta jos ihan jokaiselle ja jokaisesta tuotteesta löytyy jotain niin hyvää! Luulis olevan vaikeaa työskennellä paikassa, jossa on NIIIIIIIIIN ihanan tavaran ympäröimänä kokoajan XD.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ja NIIN ärsyttävää, kun jokaisella on jotain ihanaa XD

   Poista