maanantai 29. syyskuuta 2014

Korvapöpösiä

Meidän pieni karhunpoika sairastaa.
Poju elämöi edellisenä yönä kokoajan. Itkeskeli tai ähisi. Onneksi vaipanvaihdon ja maidonjuonnin jälkeen ymmärsin antaa heti lääkettä kun ei asettunut nukkumaan, jos vaikka hampaiden tekeminen siellä suussa pikkuista kiusaisi. Tämän jälkeen ei nukahtanut itsekseen niin kuin yleensä, vaan piti selästä pientä silittää.
 
Aamulla kun heräsimme ei pojulla ollut enää mikään. Lähdimme Vaasaan juhlistamaan pojun serkkutytön 14-vuotis synttäreitä. Tulomatkalla poju nukkui, niin että kun pääsimme kotiin jatkoi unia vielä lähes tunnin. Ihmettelin kuinka unet noin hyvin maistuvat, sillä nykyään unien pituus on useimmiten sen 40 minuuttia melkeinpä minuutin tarkkuudella.
 
Illalla mies ihmetteli kun poju on niin kuuma ja niinpä pikkuiselle oli noussut kuume. Iloinen oma itsensä oli ollut kokoajan, ettei siitä olisi voinut aavistaa mitään. Katsoimme otoskoopilla pienen korviin ja toinen oli ihan punainen. Ei muuta kuin soitto päivystykseen ja lääkärille näytille. Lääkäri vähän naureskeli kun kuuli, että olemme varmoja tulehduksesta. No, niinpä hän vakavoitui kun vilkaisi pojun korviin. Tuosta tulehtuneesta korvasta ei kuulemma voinut erehtyä. Niinpä poju sai ensimmäisen antibioottikuurinsa. Olimme kotona vasta klo.22 jälkeen ja kyllä nukahti koko perhe helposti unten maille. Viime yö meillä menikin ihanasti nukkuessa ja kerran pojun syödessä.

Ostimme otoskoopin vuosi sitten (olisi pitänyt ostaa jo paljon aikaisemmin), sillä isot pojat ovat korvakierrelapsia. Heillä on ollut lukemattomia korvatulehduksia ja antibioottikuureja. Korvat on kerran putkitettu ja kitarisat leikattu. Voitte siis kuvitella, että on tullut monta turhaa ja monta aiheellista lääkärireissua korvien tilannetta tarkistamaan, joten katsoimme aiheelliseksi ostaa oma otoskooppi. Esikoisella ei edelleenkään ole korvat täysin parantuneet edellisestä korvatulehduksesta, johon söi kaksi perättäistä antibioottikuuria. Hänellä korvat kiusoittelevat siis edelleen, vaikka ikää on jo 9-vuotta. Vaikka tulehduksia on isoilla pojilla ollut useita kymmeniä, niin muistan kaksi kertaa kun korvat ovat olleet kipeät ja siitä olemme tienneet siellä olevan tulehduksen. Yleensä korvatulehdus on oireillut yskänä, eli yskä on pitkittynyt ja rauhoittunut vasta kun korvat on hoidettu tulehduksesta. Tuo yskä kertoi lähes aina, että taas on korvissa tulehdus.

Toivon niin sydämestäni ettei pojun tarvitse kärsiä enempää korvatulehduksista, että tämä jäisi nyt pitkäksi aikaa viimeiseksi. On niin rankkaa katsoa kun maitohappobakteereista huolimatta on saanut pikkuisen vatsankin ihan sekaisin. Voi murua!
Muumi läppäkirja on nyt kovassa huudossa.

Jahka tästä sairastelusta selvitään, niin luvassa on mll-kirppiksen löytöjä :)

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista pikkuiselle! Mistä te hommasitte sen otoskoopin? Me tarvittaisiin ihan varmasti sama...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ostettiin se ebay:sta. Niihin saa suomestakin vaihtopäitä :)

      Poista