perjantai 19. syyskuuta 2014

Perjantai

Pinkin bingviinin blogissa oli oikein ihastuttava postaus päivän tapahtumista. Siitä sainkin idean kertoa kuinka meidän perjantai päivä on sujunut. Nyt kun olen laittanut kellonaikoja ylös tiuhaan tahtiin on tämä päivä tuntunut TOSI pitkälle. Pitemmittä puheitta, tervetuloa tutustumaan meidän päivään!

Klo.8.00 Poju yskii ja herää. Vielä on pikkuisella flunssaa, nenu vuotaa ja yskiskelee. Äiti kokeilee onneaan ja käy muutaman kerran laittamassa pikkuisen nukkuasentoon ja tutin suuhun. Uni ei kuitenkaan enää maistu ja siitä alkaakin meidän päivämme. Laitan kahvin tippumaan ennen kuin nousemme ylös. Meidän makkari on keittiön vieressä, poju katselee kahvin keittoa pinnasängystään. Aamupesut, päivävaatteet ja niin pieni rientää leikkimään. Keskimmäinen on herännyt omatoimisesti herätyskelloon ja lähtee kouluun. Vilkutamme pojun kanssa ikkunasta. Laitan vielä tiskikoneen pyörimään.

 Klo.9.00 Aamupuuro. Koiralle loput puurosta ja napuja ruokakippoon. Koira pihalle kun on syönyt. Äiti laittaa pikaisesti hoitolaukun ostoilmoituksen facebookiin. Esikoinen lähtee  kouluun.
 Klo.9.30 Poju kävelytuolissa olkkariin. Laitan leluja rahien ja pöydän päälle, sekä kävelytuolin tarjottimen päälle. Mtv3 junior päälle. Meikkaan. Poju tulee eteiseen kun laitan tukkaa. Kuorin perunat ja laitan ne kiehumaan. Pyykinpesukone myös pyörimään.

Klo.10.05 Tiskikoneen tyhjäys. Poju tyhjää sillä aikaa kauhalaatikkoa. Imuroidaan - pieni rakastaa katsoa kun äiti imuroi. Poju on pienestä pitäen rauhoittunut imurin ääneen, siksi äiti onkin nykyään niin innokas imuroija. Äidille makaronia kiehumaan.

Klo.10.45 Kuiva vaippa ja ruokaa. Poju nukahtaa jo maidon aikana, joten pieni onkin helppo pukea ja nostaa kärryihin. Käydään postilaatikolla ja jätän pojun ulos nukkumaan. Laitan likaiset astiat koneeseen ja syön itse ruhtinaallisen aterian: makaronia ja juustoa!

 Klo.11.50 Poju herää. Menemme kärrytellen käymään kirpputorilla ja apteekissa. Käymme myös kävelyllä. Keskimmäinen tulee samalla oven avauksella koulusta kotiin, eikä halua tulla mukaan kävelylle.

Klo.13.00 Palaamme kotiin. Koira pihalle. Esikoinen tulee samaan aikaan koulusta. Avustan läksyissä ja poju leikkii syöttötuolissa leluilla. Keitän kahvia.

Klo.13.25 Pojun välipala, isoille myös välipalaa ja äidille kahvia pullan ja keksin kera.

Klo.13.50 Pyykit kuivumaan, uusi koneellinen pyörimään. Poju on isompien lumoissa niin äiti saa ripustaa rauhassa pyykit narulle. Ompelen käsin pyyhkeeseen irronneen ripustimen kiinni ja sillä välin poju tyhjentää kauhalaatikon TAAS. Tämä on ilmeisen kivaa!
 Klo.14.25 Mies tulee kotiin. Kukkien kastelua.

Klo.14.35 Yläkerran imurointi. Keskimmäinen leikittää sillä aikaa pojua alakerrassa.

Klo.15.00 Poju on sylissä ja pyyhitään muutamat sormenjäljet eteisen peilistä ja keittiön ikkunasta. Sen jälkeen poju kiikkumaan. Tämä on mukavaa! Äiti istahtaa keittiön lattialle hassuttelemaan ja antamaan vauhtia.
 Klo.15.35 Vaipanvaihto ja maitopullon kautta päiväunille omaan sänkyyn.

Klo.16.25 Poju heräsi. Eilisen kaalikeiton lämmittämistä. Poju syö muutaman maissinaksun muiden ruokaillessa. Leikkimistä.

Klo.17.20 Lähdemme koko perhe kärrytellen kauppaan.

Klo.18.25 Olemme takaisin kotona. Mies syöttää pojun. Teen kanasalaatin.

Klo.19.20 Pyykit kuivumaan. Keskimmäinen haluaa auttaa pyykkien narulle laittamisessa. Leikin pojun kanssa lattialla. Kirjat ovat nyt viimeistä huutoa. Kuvia katsellaan ja sivuja käännellään. Poju keksi mennä sohvan taakse ja siitäkös isoveljet ilahtuivat. Kurkkivat sohvan yllä ja poju katselee alapuolella naureskellen.

Klo.19.50 Käymme autopesussa. Kotona taas leikimme ja kuuntelemme taustalla "Vain Elämää" -ohjelmaa.

Klo.20.40 Pojun iltapesut, yöpy päälle, iltapuuroa ja maidon kautta nukkumaan. Nukahtaa samantien. Isot pojat syövät iltapalan ja menevät nukkumaan.

Äiti nauttii maailman parhaassa seurassa kanasalaattia ja nuudelia.

Suihkussa käynti, facebookin selausta ja suosikki blogien lukemista. Tämän postauksen teko. Klo.23.45 poju huutelee sängyssään ja seisoo siellä -> Nukkuasentoon ja tutti suuhun. Klo.00.20 äitikin nukkumaan.

Kaiken tämän lisäksi on laulettu monta lastenlaulua, hassuteltu, höpsötelty ja sylitelty. Poju oppi tänään myös heiluttamaan nyrkkiä - viuhtoo kättä hurjaa vauhtia. Olen yrittänyt opettaa pojua heiluttamaan "heipat", mutta tämäpä oppi heristämään nyrkkiä :D

Mukavaa viikonloppua!


2 kommenttia:

  1. Nämä arkipäiväpostaukset on aina kivoja :) Sattumalta itse kirjoitin juuri samasta aiheesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin lukemassa postauksesi, kyllä on niin sporttisen näköinen mimmi heti aamulla vaikkei aamukahveeta maidon kanssa saakkaan ;)

      Poista