perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kotimaisia banaaneja

Taas on viikonloppu. Kyllä viikot menevät vauhdilla. Toisaalta mukavaa, mutta toisaalta tämä pojun vauva-aika menee ihan liian nopeasti. Markkinoilla olemmekin kiertäneet tänä kesänä ahkeraan. On oltu Kaskisten, Teuvan ja Jurvan markkinoilla. Närpiön tomaattikarnevaaleilla ja nyt tänä viikonloppuna suuntaamme matkamme Kristiinankaupungin markkinoille, jotka ovat joka kesän kohokohta.
Kristiinankaupungin markkinat ovat suurimpia markkinoita ja myyjiä on laidasta laitaan. Myös ostajia on sitten senkin edestä ja tuolla menee aikaa ihan jo senkin takia, että siellä on haastetta kulkea kojulta toiselle. Saapi nähdä kuinka onnistutaan menemään vaunujen kanssa pitkin markkinoita. Yhdellä tiellä on kirppismyyjiä omien tavaroiden kanssa, eli kaikkea löytyy auton osista taidelaseihin. Viimevuonna monessa pihassa oli myös pihakirppis - eli kaikkea ei jaksa edes kiertää. Aikaisempina vuosina samaan aikaan on ollut Antiikkimessut, mutta tänä vuonna niitä ei enää ole. Antiikkimessuilla on tullut myös poikettua. Eipä noilta markkinoilta aina edes tartu mitään mukaan, mutta syömässä käymme kevätkääryleitä ja monesti pojat ostavat joko pehmikset tai lakua. Tunnelma markkinoilla on jotenkin vain niin ihana!

Olemme kaivanneet mantelin myyjiä, jotka olivat kerran kyseisillä markkinoilla myymässä ja kerran myös tomaattikarnevaaleilla. Heillä on maustettuja manteleita ja nämä ovat niin herkullisia, että lupaan ostaa näitä sitten kyllästymiseen asti jos heidät markkinoilla tapaan.

Muuten olemme olleet erittäin paljon ulkona. Meillä on iso uima-allas, mutta emme ole sitä pariin vuoteen laittaneet pihalle, koska meillä ei ole ollut katosta sen päälle. Itikoita ja paarmoja tulee ilman katosta aina ihan riesaksi asti, ettei kukaan altaassa viihdy. Ostin viime kesänä Citymarketin poistoista 2e:lla lasten uima-altaan ja laitoimme sen tuonne tänä kesänä pystytettyyn paviljonkiin. Isot ovat siellä viilentäneet itseään, vaikka ovatkin jo ihan liian isoja altaaseen. Eiköhän kaikki keinot ole sallittuja kesähelteellä, että saa itseänsä vähän viilennettyä. Ensi kesänä saa poju omia altaan itselleen ja viimeistään silloin laitamme myös isoille oman altaan.


En muista koska olisin viimeksi saanut nauraa poikien sanomisille, mutta tämä on "muista kirjoittaa ylös"-kategoriaan kuuluva, että pakko myös teille jakaa:
Esikoinen totesi kaupassa kun hedelmiä valitsimme:
"Mä en ainakaan ota banaaneja kun ne ei ole kotimaisia" :D
Taisi siinä vähän yksi sun toinenkin asiakas naurahtaa. Ei sitten esikoiselle tullut mieleen, ettei hän ole nähnyt suomessa banaanipuita.

Nauttikaahan lämpimästä viikonlopusta!

1 kommentti: