keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Juhlahumua...

Isojen poikien yhteissynttärit on nyt juhlittu. Ensimmäistä kertaa osasin oikeasti nauttia juhlajärjestelyistä, enkä stressannut kaikesta. Ei kukaan huomannut, että pölytkin oli kiiruulla pyyhitty vähän sieltä täältä, eikä lattioita oltu pesty :D Olen nimittäin aina puunannut kämpän katosta lattiaan, kaapinovia myöten, mutta nyt menin siitä mistä aita on matalin.
Monesti tarjoiluna on vuosi vuodelta samat jo hyviksi todetut bravuurit ja tänäkin vuonna poikien synttäreillä oli anopin tekemää voileipäkakkua. Tein ensimmäistä kertaa juustorinkuloita, jotka eivät onnistuneet ulkonäöllisesti ihan niin kuin oli tarkoitus, mutta maistuivat kuitenkin erittäin hyviltä. Tein pätkis kakun, joka onnistui hyvin. Ensimmäistä kertaa tein siskoltani saamalla ohjeella mango-juustokakun ja tämä vasta olikin herkullista, NAMS! Tätä tullaan tekemään kyllä jatkossakin. Perinteistä kakkua meillä ei tänä vuonna ollut, mutta pojun synttäreille koitan uskaltaa tehdä sellaisen. Ei se varmasti näitä kakkuja vaikeampaa voi olla??
(Kakut eivät ole littanoita,vaikka kuvissa niin näyttääkin :D )
 Mietin mitä uutta keksisi lapsille ja mieleeni tuli karkkibuffet, jollaisia on häissä. Suurin osa lapsista kun rakastavat karkkia! Siitä se idea sitten lähti ja oli kyllä suosittu tämä buffet. Mikä parasta sai myös ne lapsivieraat jotka eivät synttäreille päässeet namipussit tuliaisiksi. Tätä tullaan toteuttamaan myös jatkossa.
 
En ehtinyt juhlahumussa ottaa kuvia synttärisankareista tai vieraista, mutta synttärit olivat poikien mieleen. Joulukuussa tai sitten jo ennakkoon marraskuussa juhlitaan pojun 1-vuotis synttäreitä.


4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä synttäritarjoiluja. Meillä juhlitaan tulevana sunnuntaina kuopuksen 9 v synttäreitä. Onko tuon mango -juustokakun ohje jossakin päin nettiä saatavilla? Minulla on kerättynä erilaisten marjanpiirakoiden ohjeita, mutta nyt alkoi hirvittää, että jo kovin paljon paistan ja käytän uunia, niin tämä talo on tukalan kuuma synttäreillä. Pitäisi keksiä siis muutakin tarjottavaa kuin paistettavia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä osoite tuon mango-juustokakun tekoon:
   http://merewen.vuodatus.net/lue/2008/03/vaniljainen-mangokakku
   Pohjaan laitoin 200g keksejä ja 75g margariinia.

   Täytteeseen ei ole saatavilla sunnuntai vaniljaa enää (lopetettu), mutta meidän S-markettiin oli tullut valio viola VANILJA tuorejuusto, jota laitoin 2prk. Lisäksi laitoin kuohukermaa 3,3dl (sellainen laktoositon kuohukerma). Lisäsin muistaakseni yhden liivatelehden lisää.

   Kiilteeseen laitoin 3prk mango sosetta ja yhden liivatelehden enemmän.

   Siskoni muistutti minua siitä ettei päästä liivatelehteä kiehumaan, koska "hyydyttämistaito" muuten katoaa, siksi lämmitin sitruunamehun oikein kuumaksi ja lisäsin sitten vasta liivatteen siihen. Kunhan mehu on tarpeeksi kuumaa että liivate sulaa siihen kunnolla. Muista lisätä se muiden ainesten joukkoon pikkuhiljaa, ei kaikkea kerralla ettei liivate paakkuunnu.

   Ei kyllä tee mieli käyttää uunia tällä helteellä kuin vain pakon sanelemana. Oli kyllä mukavan raikas ja maistui vieraillekin :) Onnea 9-vuotiaalle!

   Poista
 2. Toi karkkibuffet on hauska idea! Taidetaan toteuttaa se Tyypin 3-vuotissynttäreillä. :)

  Myöhästyneet onnittelut pojille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos meidän tarjoiluista oli vinkkiä muillekin, karkkipuffet on kyllä varmasti lapsien mieleen :)

   Kiitos onnitteluista!

   Poista