maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäis ajelulla

Olipa kiva käydä ajelulla. Pikkumieskin on kasvanut jo isoksi pojaksi kun jaksaa matkata tyytyväisenä autossa. Monesti auton hurina laittaa pojun nukahtamaan vaikka olisi juuri nukkunut 4h päiväunet, niin kuin eilen.
 
Kävimme Piolahdessa Närpiössä katsomassa lintutornia, jota mies on ollut viimeviikolla rakentamassa (töiden puolesta). Katsottiin lasten kanssa kaukaa, että vau - kuka ehtii ylös ensin?
 
 
Kun pääsimme lähemmäksi ei ollut epäilystäkään, että lapset kiipeäisivät ylös asti. Lintutorni on 10m korkea. Itse kiipesin ylös asti, se oli helppoa. Näkymät olivat tornissa kauniit! Alastulo oli toinen juttu. Kaidetolpat olivat harvanlaiset ja rappuset laskivat niin pystyasennossa alas, että minuakin jännitti vaikka en korkeita paikkoja pelkää. Onneksi koko lintutorni oli tykky, ettei heilunut ja huojunut minnekkään suuntaan. Alas pääsin kuitenkin turvallisesti laskeutumaan :)


Keskimmäinen kyllä kiipeilee puussa, mutta edenin kylpylä reissulla oli kovan työn takana saada poika isoon liukumäkeen. Reippaasti kyllä monta kertaa kiipesi sinne ensimmäisen laskun jälkeen. Edelleen jännittää korkeita paikkoja - vaikka noissa pihapuissa kiipeileekin niin että tuskin pojua puunoksista näkee. Esikoinen olisi kiivennyt ylös asti, mutta äiti kielsi. Kaidetolpat ovat niin harvassa, että yksi horjahdus ja olisi ollut vaarana, että sivusta tippuu alas. Pieni katsoi turvallisesti iskän sylissä alhaalta mitä nuo tuolla yläilmoissa tekevät.

 
Ensi kerralla olisi mukava ottaa evästä ja kaakaota mukaan. Kivuta kaikin tuonne ylös ja katsella maísemia :) Tosin, siinä onkin tenkkapoo jos ei joku uskalla tulla alas, että mitenkäs sieltä sitten tullaan. On niin tihkussa nuo rappuset, ettei sieltä helposti ketään kanneta. Taitaapi tämä reissu olla sitten kun kaksi pienintä ovat mammalassa tai kasvaneet sen verran isommaksi, että uskaltavat itse laskeutua. Eihän siihen mene kuin seuraavat 6-vuotta, että pieninkin kipuaa itse tällaisia portaita.
 
 
Kun olimme ajelulla näkyi tuossa pilven oikealla puolella alakulmassa sateenkaaren osanen. Eihän sitä tällä kännykameralla saatu ikuistettua, mutta kaunis auringonpaiste ja lämmin ilma oli.
 
Nyt pihatöihin kun ilma on taas mitä kaunein - kesää kohti mennään, IHANAA!
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin tuli, olihan sitä jo odotettukin ;) Täytyykin tästä rientää haravoimaan kun jäi syksynä isomasuisena haravoimatta. Nyt se masu saa vaunuista katsella..

      Poista