tiistai 22. huhtikuuta 2014

Hyvillä apajilla

Ulkona on aivan ihastuttava ilma ja mikä sen mukavampaa kuin vaunulenkillä poiketa kirpparin kautta. Monet sanovat, että tekevät liian harvoin kirpparilta hyviä löytöjä. Mitä tiuhempaa kirppistelet, sitä useammin teet löytöjä!  Jos käyt vain kerran kuukaudessa kirpparilla, niin se on vain sattumaa, että siellä olisi juuri silloin jotakin ostettavaa. On se silti aina tuurista kiinni mitä kirpputorilla sattuu olemaan. Sehän siitä tekeekin mielenkiintoista.
 
Ja niihin löytöihin...
 
Siskoni kirppiskuormasta pelastettua. Nämä Iittalan mariskoolit ja kivituikut lähtivät minun mukaani 30e:lla. 
 
H&M t-paita 80cm, 1,50e

On se uskomatonta kuinka paljon pojat kuluttavat vaatteitaan.
Nyt kun lumet ovat sulaneet ovat meidän 7v ja 8v innostuneet kiipeilemään puissa ja pihalla vietetään erittäin paljon aikaa. Pakostakin tulee vaatteisiin näitä repeämiä, pihkaa ym. On hyvä kun olen ostanut kirpputorilta muutamia ulkovaatteita, sekä sisävaatteita kasvua odottamaan. Pojat ostivat itselleen rullaluistimet ja nyt on yhdet ulkohousutkin sitten polvesta rikkoutuneet. Se olikin mukavaa kun oli kaapissa odottamassa toiset housut, niin ei tarvinnut hakea kaupasta uusia kovalla hinnalla. Eikä harmita ihan niin kovasti, jos nämäkin housut ovat viikon päästä polvesta puhki.
(Kaikkia vaatteita ei löydy käytettynä ostettuina varastosta eikä kirpparilta laisinkaan silloin kun olisi ajankohtaista. Uutena joudumme myös ostamaan vaatteita. Asusteet, kuten lakit ja hanskat lähestulkoon aina uutena, sekä alusvaatteet tietenkin.) Kirpputorit ovat siitä hyvä, kun osaa katsoa vähän pidemmälle, niin säästää kyllä monta pennosta.
 
Näissä seuraavissa vaatteissa mietin ovatko vielä turhankin isoja. Koot olivat kuitenkin pienempiä mitä yleensä - eli nämä kaikki vastasivat 140-146cm. Kun näin hinnat, niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ostanko kaappiin vai en. Kun vaatteet sopivat päälle ja jos ei muuten vaatemaku natsaa yhteen äidin kanssa, niin pidettäköön näitä sitten vaikka römppä vaatteina.
 

H&M neule 146/152cm, 3e 

Name it paita 152cm, 1e

H&M t-paita 158/164cm , 0,50e
 
H&M 158/164cm , 0,50e
 
Lindex 146/152cm , 0,50e

Umbro tuulitakki 140cm, 2,50e


2 kommenttia:

  1. Ei oo tuulitakilla paljon hintaa ollut! Lapsille kyllä kannattaa kirpulta hommata, tuntuu ettei itsellekään raaski enää normikaupasta mitään ostaa kun kallista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aivan ilmainen! Jos ei tällä kehtaa kylällä liikkua, niin sopii ainakin sitten puissa kiipeillä ;) Ei sitä kyllä monesti tuu kaupasta vaatteita ostettua. Eilen oli kaksi ihanaa mekkoa kirpparilla, mutta en tämän pikkuisen kanssa jaksanut niitä sovitella. Täytyypä tänään postireissulla käydä katsomassa josko mekot ovat vielä siellä. Saisi rauhassa sovittaa.

      Poista