tiistai 1. huhtikuuta 2014

Astialöytöjä vuosien varrelta

Joitakin astioita olen kerännyt monta vuotta. Aina kun on edullisesti osunut kohdalle olen mukaani napannut.
 
Aloitetaan Arabia 24h sinisestä sarjasta.
Tämä astiasto oli kirpputorilla myynnissä kappalehinnoin. Esim. muki 6e, lautanen 6e yms.
Katsoin tästä astiastosta isoa tarjoilukulhoa ja tarjoilulautasta, jotka olivat 8e/kpl. Tulin kotiin ja nämä tarjoiluastiat pyörivät edelleen mielessäni. Ajattelin, että menenpä takaisin ja ostan ne pois. Kun pääsin paikalle, ajattelin kysyä josko asiakas myisi kaikki nuo astiat jollakin yhteishinnalla. Kysyin myyjältä voisiko hän soittaa asiakkaalle ja kysyä. Ei hänellä ollut asiakkaan puhelinnumeroa - vain nimi. Sanoi nimen ja koitin onneani numeropalvelusta. Numero löytyi ja soitin. Puhelimeen vastasi nuori nainen ja pahoittelin, että otin puhelinnumeron selville, mutta haluaisin tarjota kaikista astioista yhteensä 120e. Sanoi, että myy ne mielellään siihen hintaa, koska saivat kihlalahjaksi näitä astioita ja ne ovat lähes käyttämättömiä kun eivät tarvitse niitä. Kyllä oli kirpputorin myyjä suu ammollaan, kun toisti tämän vielä myyjälle, että saan viedä astiat mukanani tuolla hinnalla :) Oli syviä lautasia, pienempiä lautasia, keittolautasia, teemukeja, kahvimukeja ja tosiaankin iso tarjoilukulho ja -lautanen. Kotona laskin, että yhden astian hinnaksi tuli alle 3e. Niin meni kultakeramiikan siniset astiat kertaheitolla kirpputorille ja nämä astiakaappiin. Edelleen ovat jokapäiväisessä käytössä ja olen näitä vuosien varrella ostanut lisää kun on vastaan tullut. Tätä väriä ei enää valmisteta, joten ei haittaa jos astia vahingossa särkyy - näitä nimittäin riittää isompiinkin ruokakesteihin. Tässä kaksi kuvaa, jossa ei ole kaikki nämä astiat. Niitä kun on yhdessä sun toisessa kaapissa, enkä jaksanut kaikkia nostella esille.
  
 

Tämän seuraavan astiaston bongasin sattumalta kun myyjä oli juuri tuonut tämän omaan pöytäänsä. Kyseessä on Arabian Singapore. Hintapyyntö 35e. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ostanko vai en. Tähän en ole löytänyt kirpputorilta täydennystä. Ovat yleensä niin hintavia. Sokerikosta puuttuu kansi, joten sellaista metsästän. Harvoin tosin pelkkiä kansia tulee vastaan, että pitää varmasti ostaa ihan koko sokerikko kannella...
 Iittalan Ultima thule kupposet on ostettu pikkuhiljaa. Maksimissaan olen kupista maksanut 5e/kpl, yleensä 2-4e:n kappalehintaan. Keskikoon kuppeja on vain 1kpl, joten semmoisia kun tulee edullisesti vastaan, niin lähtevät varmasti mukaani. Jälkiruokamaljoja on 4kpl ja maksoivat vaasan Adam&Ewa kirpparilla yht.10e.Näitä kun ei tule paljoa käytettyä, niin olen ottanut niitä pesuhuoneen hammasharja ja -tahna kipoiksi. Poikien hammasharjamukina tämä ainokainen keskikoon kuppi. Kuvassa oleva Riihimäen lasitölkki on myös kirppislöytö ja näitä löytyykin eri kokoisena ympäri huushollia valot sisuksissaan.
 
 
Vielä viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on Arabian Myrna astiasto. Kahdeksan hengen kupit, asetit,  kakkulautaset, kermakko ja sokerikko maksoivat tuttavaltani ostettaessa 80e. Sarja on kasvanut tarjoilulautasilla ja muilla astioilla oikein mukavaksi kokoelmaksi. Näitä on käytetty juhlissa, mutta ovat käsin pestäviä ja harmittaa kun näistä lähtee varovasta käsittelystä huolimatta kultaukset. Olen jo miettinyt näiden "hävittämistä", kun itseäni pistää silmään nuo kullatut reunukset jotka eivät enää niin juhlavalta näytä..
 

 
 Ja tällainen astiafriikki kun olen, voitte kuvitella ettei nämä astiani jää tähän :D Tässä kuitenkin nämä aarteeni.


3 kommenttia:

 1. Mulla on tuo sama Arabian vanha Singapore kahviastiasto, jonka sain edesmenneeltä isoäidiltäni!! Aaaw :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis kahviastiasto :)

   Poista
  2. Ja ihanan ohutta posliinia, jotenkin arvokkaan oloinen!

   Poista