tiistai 19. elokuuta 2014

Yksi aikakausi ohi

Meillä eletään tällä hetkellä hiukan haikeita aikoja, sillä meidän vauvasta on kasvanut taapero. Mihin se pieni paikallaan pysyvä rääpäles on kadonnut? Meillä asuu nykyään taapero, joka osaa kontata ja istua erittäin taitavasti. Toissapäivänä poju oppi menemään istumaan konttausasennosta niin ettei nojaa toisella kädellä lattiaan. Kovasti on minun perääni. Hetken aikaa jaksaa leikkiä lattialla ja sitten jo kontataan äidin jalkojen juureen kun haluaa syliin. Isille yleensä itkeskellään tai menee eteistä kohti jos en ole kotona. Ovien kynnykset ovat pojulle vielä iso haaste. Monta kertaa yrittää päästä kynnyksen yli ja vaihtaa käsien sekä jalkojen asentoa, mutta ei meinaa millään osata/uskaltaa tulla kynnyksen yli. Tänään onnistui kerran hienosti. Minun pikkuiseni.
Ostimme pyöräni taakse istuimen, että pääsemme yhdessä pyörälenkille. Poju on nyt kaksi kertaa jo nukahtanutkin sinne istuimeensa. Tunnen kun kypärä osuu alaselkääni, että pieni on kuukahtanut. Herätän toisen, koska nukkuma-asento ei ole mikään maailman paras ja on kyllä hienosti pysynyt loppumatkan hereillä. Ainut mitä moitin tuossa pojun istumisessa on pyöräilykypärän takaraivon suuruus, sillä poju joutuu nojaamaan hiukan eteenpäin, että kypärä pysyy päässä. Tosin pienempää kypärää emme löytäneet ja tuokin on vielä pipon kanssa aavistuksen liian suuri. Katsoin netistä ns.jääkiekkokypärän tyylisiä kypäriä, tällöin se istuisi paremmin pojun ollessa istuimessa. Pitäisi käydä urheiluliikkeessä katsomassa josko heillä olisi näitä kypäriä.
Vinkkejä ja vertaistukea kaivataan miten muut ovat ratkoneet tuon kypäräongelman?
Olen facebookin kautta myynyt meille tarpeetonta vauva tavaraa. Näistä huomaa, ettei meillä asusta enää vauva. Olen myynyt sitterin, imetystyynyn, jumppamaton, joitakin vauvanleluja ja meidän yhdistelmät. Kyllä sitä tavaraa on sitten lähtenytkin, vaikka kirpputorilta tulee tehtyä löytöjä takaisin kotiin päin.
Menin ja ostin uudet Emmaljungan Scooter rattaat. Poju näkee niistä tosi hyvin maailmaa ja ne ovat mukavan tiiviit istua. Meillä oli aikaisemmin Emmaljungan duo edget, jotka olivat liian suuret ja kömpelöt. Vauva-ajan koppaosa oli erittäin hyvä ja tilava, mutta kun vaihdoimme ratasosaan, niin se oli aivan liian suuri. Poju piti fyllätä niihin kahdella tyynyllä, että näki sieltä jotakin. Sain siis nämä uudet rattaat noilla vanhojen vauvatavaroiden hinnalla, joten ei edes kirpaissut kukkaroa. Ensimmäiset yhdistelmät olin ostanut käytettynä Torin kautta ja osaltani petyin niiden kuntoon kun saapuivat minulle. Nyt ajattelin panostaa laatuun ja marssin kauppaan, josta sain juuri sellaiset rattaat kuin itse halusin. Nämä ovat erittäin ketterät, kevyet työntää ja menevät pieneen tilaan, joten on helppo ottaa reissuun mukaan. Menevät nyt monta vuotta - varmaan jopa niin kauan kuin vain kärryjä tarvitaan. Olen erittäin tyytyväinen ostokseeni!
(Ja joo, meillä oli isojen poikien ollessa pieniä ties kuinka monet vaunut ja rattaat, joten tällä kerralla tiesin mitä haluan..)
 
Meillä nukuttiin viimeyönä koko yö!!! Poju nukkui 21-7.40, tämäkin osaltaan kertoo, että meillä on jo iso poika!

Mukavaa viikkoa kaikille :)


4 kommenttia:

 1. Onpas hyvännäköiset scooterit :) Tunnistan tuon pyöräilykypäräongelman ja kun Evelle hommattiin istuinta, otettiin sellainen, mitä voi kallistaa taaksepäin. Auttaa tilanteissa, joissa pikkuinen nukahtaa kesken kaiken ja myös sen suhteen, ettei tarvitse aivan etukenossa olla, kun istuu hereillä.

  Meillä Eve on nukkunut viime 3 yötä omassa sängyssä. Wuhuu! Ehkä tästä on alkamassa hyvin nukuttujen öiden jakso ;) Ja toisaalta, ehkä on jo aikakin 10 huonosti nukutun vuoden jälkeen :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Ärsyttää niin tuo puhelimen kamera kun se vääristää värejä. Ovat oikeinkin kauniin ruskeat nuo scootterit :) Voi kun olisin saanut enempi neuvoja ennen kuin ostimme tuon istuimen, ehkä olisin tämän perusteella ostanut sellaisen minkä voi kallistaa taaksepäin.

  ONNEA! Toivotaan, että Eve nukkuu myös jatkossakin omassa sängyssä. Äläkä nyt anna periksi, kun on niin hienosti nämä 3 yötä mennyt :) Saat sinäkin nyt oikeasti nauttia yöunista!

  VastaaPoista
 3. Hienot rattaat, vau!! Ja niin söpö poju, en kestä! :D Olisikohan sellaisia skeittikypärän tyylisiä noin pienille? Tän tyylisiä;

  http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/pyorailykypara-pyorailijan-henkivakuutus

  Voisi olla enemmän päätä myötäilevä kuin tuollainen oikea pyöräilykypärä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina vinkistä, juuri tuollaisia olemme katselleet, mutta en uskalla sellaisia nettikaupasta tilata kun pitäisi pystyä pojun päähän sovittamaan. (Pitää siellä urheilukaupassa käydä, josko siellä olisi tuollaisia.) Kävimme tänään pyöräilylenkillä ja laitoin pojulle talvipipon ja jätin kypärän pois. Kokoajan kolkutti takaravoissa, että tein väärin jos satunkin kaatumaan :( Kyllä pitää nyt ottaa asiaksensa ja ostaa pojulle kunnon kypärä. Kauhea kuitenkin katsella kun toinen joutuu nojaamaan päätään eteenpäin kypärän kanssa :'(

   Poista