torstai 28. elokuuta 2014

Ensikengät

Yleensä ensikengät mielletään suloisiksi balleriinoiksi tai lenkkareiksi, jotka kehystetään muistoksi ja laitetaan seinälle lapsen kuvan kera. Ei ole tullut aikaisemmin mieleenkään, ettei ensikengät ole aina niin pienet ja sirot.
 
Esikoisen ja keskimmäisen ensilenkkarit, koko 19.5.
 
Tässä esikoinen kokeilee uusia kenkiä vuonna 2006.
(Silloin ei ollutkaan ihanan pieniä kuolalappuja vaan käytettiin tällaisia megasuuria...)
 
Nyt kun poju harjoittelee ahkerasti seisomista ei varmaankaan mene enää kauaa, että hän lähtee kävelemään. Täksi talveksi on ostettava talvikengät, sillä meno on varmasti jo kova kevättalvella ettei pelkillä töppösillä pärjää. Vielä enemmän on tarvetta kengille jos ja kun poju aloittaa hoidon, sillä siellä ulkoillaankin päivittäin.
 
K-citymarketissa on kenkäpassi johon kengät ostamalla saa aina yhden leiman per kenkäpari. Kun on määrätty määrä näitä leimoja saa yhdet normaalihintaiset kengät puoleen hintaan. Olin kerännyt passin täyteen ja tarkoituksella säästänyt sen tähän ajankohtaan kun talvikengät saapuvat kauppaan. Kävimme ostamassa pojulle ensimmäiset kengät, jotka valikoituivat sen perusteella, että olisivat mahdollisimman tukevat ja lämpimät säällä kuin säällä. Olen jo isojen poikien taaperoiästä lähtien suosinut Viking gore-tex talvikenkiä, sillä nämä ovat erittäin tukevat, lämpimät ja vedenkestävät. Niinpä talvikenkiä katseltuani palasin takaisin samaan tuttuun ja turvalliseen. Pojulle ostettiin kasvuvaralla Viking gore-tex talvikengät koossa 20. Pienempiä ei ollut ja hyvä että näissä on kasvuvaraa, sillä talvikenkiä ei vielä hetkeen tarvitakaan. Aluksi näihin menee villasukat ja uskoisin, että alkuvuodesta ovat jo viimeistään sopivat ilman villasukkia.

Pojun ensikengät.

Tarkoitus olisi laittaa näille ensikengille hylly tuonne yläkerran rappusiin, johon pääsevät valokuvien joukkoon, mutta onko ihan pölhöä laittaa talvikengät ensikenkä muistoksi hyllylle?
 

Tässä vielä yhdet kengät, jotka olen säästänyt. Mamma toi ne virosta esikoiselle ja ovat olleet erittäin rakkaat, kun niissä on esikoisen ensimmäinen alkukirjain. Nämä ovat muistaakseni kokoa 22-23 ja niin hurjan söpöt!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti