sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Äidin joulu

Mikä onkaan ollut sen ihanampaa kuin aivan oikeasti unohtaa työasiat muutamaksi päiväksi ja vain rentoutua perheen parissa. Kävin isojen poikien kanssa elokuvissa  katsomassa Madagascarin pingviinit. Sillä aikaa poju vietti laatuaikaa isän kanssa.

Mitään erityisiä jouluperinteitä meillä ei ole lapsuudesta tähän kotiimme tullut, vaan olemme itse loihtineet oman näköisen joulumme. Joulupukki on tuonut yöllä lahjat joko kuusen alle tai sitten lahjasäkin kuusen viereen. Aamulla nuuhkutellaan (tai äiti nuuhkii) joulupukin säkkiä suuaukosta - tämä niin ihastuttava tuoksu on muisto lapsuudestani. Silloin meillä oli oranssi iso lahjasäkki, jonka suuaukosta kurkiskelimme josko omia paketteja näkyisi päällimmäisenä ja se tuoksu, se on jotain niin sanoinkuvaamattoman ihanaa! Aamupalan syömme yhdessä, jonka jälkeen lapset katsovat tv:stä joulupukin kuumaa linjaa. Lumiukko ohjelman katsomme yhdessä. Saman ohjelman olen katsonut aina lapsuudessanikin. Tämän jälkeen teemme jouluruuan, jonka syömme yhdessä mamman ja paapan kanssa jotka tulevat meille jouluaattoa viettämään. Kun tiskit ovat löytäneet tiensä astianpesukoneeseen ja ruuat jääkaappiin on lahjojen jakamisen vuoro. Sen jälkeen onkin riemu ylimmillään kun pojat tutkivat ja leikkivät lahjoillaan. Loppupäivän vietämme yhdessä tutkien poikien saamia lahjoja, kahvittelemme, herkuttelemme ja pelaamme lautapelejä.
Olemme monena vuotena miehen kanssa sopineet ettemme osta toisillemme joululahjoja. Tästä olemmekin pitäneet kiinni, mutta tämä vuosi oli poikkeus. Se itseasiassa lähti siitä kun esikoinen ja keskimmäinen paljastivat minulle isän hankkivan joululahjan. Niinpä minäkin sain hemmotella miestä ja saihan tuo 7 pakettia. Olikin erittäin yllättynyt lahjasaaliistaan ja niin olin minäkin. Sain kultaisen Kalevala korun äiti-lapsi tynnyrihelan johon mies oli teettänyt vihreän kiven.

Tämä koru on minulle erittäin rakas! Siinä ne nyt ovat kolme kaunista timanttia, jotka kulkevat mukanani joka paikkaan. Sydämen vieressä ovat minua muistuttamassa rakkaimmistani.

Näin kerrotaan Kalevala korun sivulla:
"Lapsi mullistaa maailman ja mielen. Syntymän ihmeestä osalliseksi päässeet vanhemmat, isovanhemmat, tädit ja vaikka kummit haluavat viestiä tästä ihmeestä ja ilosta. Koru kertoo kaiken ikivanhalla, maailmanlaajuisella kielellä. Lapsen syntymästä iloitseville sopii kulta- tai hopeahela. Sen tuotosta lahjoitetaan osa Pelastakaa Lapset ry:lle, joka edistää lasten oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Helan punaiset ja siniset jalokivet kertovat syntyneistä tytöistä ja pojista."


Pitäähän sitä nyt viimeisimmästä kultakimpaleesta olla omanlaiseksi räätälöity hela. Kiitos mieheni, että olet näiden lasten ihastuttava ja rakastava isä. Olen onnellinen, että minulla ja lapsillani on sinut. Rakastan sinua!


5 kommenttia:

 1. Kaunis tuo valkoinen kuusi! Mietin ostavani tuollaisen tänä vuonna, mutta se sitten kuitenkin jäi ajatuksen tasolle. Saa nähdä josko ensi vuonna ostaisin, olen niin tykästynyt nimenomaan tuohon valkoiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, kun näin tuollaisen valkoisen kuusen niin en ole sen jälkeen muita kuusia enää katsellutkaan. On niin kaunis ja yksinkertainen, toki joulun tuoksu uupuu mikä tulee aidon kuusen tuoksusta ;) Nyt jos sattuu bongaamaan kaupasta valkoisen kuusen niin senhän saa halvalla, joten silmät auki.

   Poista
  2. Jos on alennuksessa tarkoitan...

   Poista