perjantai 26. joulukuuta 2014

Pienen tontun toinen joulu

Poju alkoi maanantai-illalla oksentamaan. Rotavirus se ilmeisesti pojun kropan on nyt sekoittanut. Vatsatauti vaivaa edelleenkin, mutta ruokahalu on tullut pienelle takaisin ja on jo taas oma iloinen itsensä. Meillä oli siis väsynyt ja huonovointinen pikkumies jouluaattona.

Isot pojat olivat aamulla onnessaan kun joulupukki oli käynyt yöllä tuomassa ison lahjasäkin. Pojukin ihmetteli punaista pussukkaa.

Lasten mamma (miehen äiti)  ja paappa saapuivat meille jouluaterialle, aivan niin kuin muinakin vuosina. Poju nukkui silloin päiväunia, joten saimme syödä ihan rauhassa vatsamme täyteen herkullista ruokaa. Pojun herättyä isot pojat jakoivat lahjat. Pieni oli ihmeissään lahjoista ja kovasti piti lahjapaperin repimisestä.
 
Meillä on ollut tapana, että isot pojat jakavat vuorotellen 4-5 pakettia niin kauan kuin lahjasäkki on tyhjä. Kyllä tuota jakamista riittikin.

Poju vietti yöhaalarissaan koko jouluaaton, mitä sitä mukavista vaatteista vaihtamaan, koska edelleen poju oli huonovointinen ja vaatteita sai sitä mukaan vaihtaa. Lattioita tuli pestyä useaan otteeseen.
Jouluaatto oli oikein mukava, rauhallinen ja perhekeskeinen - meidän näköinen.

Nautin siitä kun näkee lasten ilon ja riemun. Ihan muistuu oma lapsuuden joulun taika mieleen. On mukava saada arkinen aherrus taka-alalle ja nauttia oikeasti vain perheestä, läheisistä ja elämän ihmeellisyydestä. Kuinka nuo lapset voivatkaan olla niin elämää kantava voima? Kaiken lapsuudessa kokeman ihanuuden saa kokea nyt uudestaan kun muistelee omaa lapsuuttaan ja joulun ihmeellisyyttä omien lasten kautta. Toivottavasti he saavat lapsuudessaan ihania muistoja joita voivat jakaa sitten oman perheensä kanssa tulevaisuudessa.

Poju nukahti syliini leikin lomassa ja tarvitsihan tuo kipeä pikkumies unta parantuakseen.

Tässä pikkuisimman lahjasaalis:
Lapio, Fisher-price bussi, Fisher-price hahmopaketti, kaksi pingviiiniä (keskimmäinen sai tuon isomman lahjaksi, mutta antoi sen pikkuveljelleen), Fisher-price läppäri, muumi palapeli (josta yksi pala ehti jo piiloutua sängyn alle) ja soiva leikkikännykkä (hoitotädiltä).
Kummeilta poju sai myös aivan ihanan takin, jossa on irroitettava fleecevuori.

Kivoin lahja, jota poju kuljettaa pitkin kotia oli lapio! Myös muumi palapeli oli oikein mieleinen.
 
Iltapäivällä vielä kahvittelimme, jonka jälkeen lasten mamma ja paappa lähtivät kotia kohti. Jäimme viettämään rauhallista jouluaattoa perheemme kesken. Illalla mies sai sitten taudin osakseen ja seuraavana aamuna esikoinen. Itse sairastelin myös eilen ja yöllä nousi kuume. Tänään olemme kaikki olleet onneksi paranemaan päin.
 
Jouluaatto oli näin lyhykäisyydessään oikein mukava ja ihanan tunnelmallinen. Ensi jouluna olemme toivottavasti terveitä ja silloin meille tulee myös Joulupukki.

Oikein mukavaa ja ihanaa joulun aikaa vielä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti