tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kotikirjastosta kirjastoon

Nyt olen myynyt kirpputorilla meidän isosta satukirja varastosta suurimman osan.  Kirjat joihin liittyy muistoja olen säästänyt ja muutamat sellaiset jotka nyt vain ovat niin ihastuttavia! Syy tähän miksi karsin kirjoja on se ettemme käytä kirjaston palveluita juuri ollenkaan. Mikä ilmainen ja mahtava mahdollisuus meillä olisi sen antimia käyttää? Nyt meidän on käytävä kirjastossa jos haluamme saada uutta luettavaa ja se jos mikä on varmasti ikimuistoinen kokemus pikkuisännälle. Saada valita muutama kirja isosta kirjastosta ja siitä kirjamäärästä!

Onhan tässä vaiheessa isoille pojillekin hyvä olla esimerkkinä kirjaston käytössä. He ovat kyllä käyttäneet kirjaston palveluita koulussa ja monesti menevät koulun jälkeen sinne tekemään ystävien kanssa läksyjä ja lukemaan kirjoja. Ehkäpä hekin esimerkin voimasta innostuisivat lainaamaan kirjoja kotiin asti.


Kuitenkaan en voinut jättää tätä kirjaa kirpputorille:Richard Scarry, Iloinen autokirja, 0,50e
Tämä kirja on täysin uudenveroinen ja tästä on tullut pojun lempparikirja. Näitä kuvia on niin paljon ja autoja kananmuna-autosta kurkku autoon, että monesti emme edes ehdi lukemaan kirjaa kannesta kanteen kun riennetään jo muihin puuhiin.

Itse olen sellainen lukija, että ahmin kirjan siltä seisomalta - en malta lopettaa lukemista vaan janoan lisää. Viimeksi lainasin kirjastosta Janina Fry:n Upeana Juhlaan. Miksi tämän kirjan? Osittain työni puolesta ja osittain itseäni kiinnosti minkälaisia vinkkejä voi saada pukeutumiseen ja meikkaamiseen.
Yleensä lainaan kirjoja joista olen kuullut joltakin muulta tai sitten lukenut kirjaesittelyn jostakin. Tositapahtumiin perustuvat kirjat ovat niitä lemppareitani. En lue paljon, joten taitaa olla ainoaksi kirjasarjaksi jäänyt Torey Hayden:n kirjat, jotka kaikki tuli ahmittua päivässä - parissa.

Traktori kirja, 1e
Tässä on eri tuntuisia pintoja mitä voi koskettaa. Pitäähän sitä automiehellä oma traktorikirja olla!

Kirjoja en osta itselleni uutena juurikin siitä syystä ettei niitä tule koskaan luettua uudestaan. 
Olisiko sinulla antaa hyviä kirjavinkkejä? Perjantaina olisi tarkoitus mennä tutustumaan pojun kanssa lähikirjastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti