torstai 23. lokakuuta 2014

Joulun taikaa, 24 pakettia

 Ihanaa, talvi ja etenkin joulu tekevät tuloaan. Olen ollut aina jouluihminen. Äiti naureskelee marraskuun alussa, että onkos meillä jo häikäisevän jouluista? Ainakin jouluvalojen suhteen. Olen aloittanut jouluvalmistelut aina hyvissä ajoin. Rakastan joulun taikaa: kynttilöiden loistossa ja joulumusiikin soidessa lahjojen paketoimista, joulun tuoksua, jouluvaloja, rauhallisuutta ja läsnäoloa. Joulun ihanaa tunnelmaa! On mukavaa kun ihmiset pysähtyvät jouluna viettämään aikaa läheistensä kanssa. Edes kerran vuodessa tuntuu, että maailma on pysähtynyt - edes hetkeksi.
 
Tässä viikonlopun touhuja:
Olenkin joskus maininnut, että teemme siskoni kanssa toisillemme joulukalenterit. Monta kuukautta on tullut etsittyä ihastuttavia ja vähän pöhköjäkin lahjoja paketoitavaksi. Kun on ollut hyvin aikaa etsiä näitä lahjoja on jokaisessa paketissa toiselle ajatuksella ja kikatuksella hankittu löytö!
 
Tarkoitus on ilahduttaa toista 24 päivänä joulukuussa.
Näin komia kasa joulukalenterin paketteja lähtee viikonloppuna saajalleen:
 
Onko muita jouluihmisiä?

8 kommenttia:

 1. No on!!! Tuo on kyllä niin mahtava idea, vähän sama on tulossa Tyypille ja siskolleen tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että tuosta tulee minulle ja siskolleni joka vuotinen tapa :) Arvaa odotanko innolla omia paketteja ja joulukuun ensimmäistä päivää kun saa avata ensimmäisen paketin?

   Luinkin blogistasi, että mukavan joulukalenterin olet keksinyt. Ajattelin, että jos tekisin pojulle ensi vuonna samanlaisen. Pitää vain heti alkuvuodesta lähtien pitää silmät auki kirpputoreja kiertäessä, että löytää 24 kivaa ja edullista pientä yllätystä. Meillä on ollut joulusukka johon tonttu tuo yöllä pienen yllätyksen. Jouluaattona joulusukasta on löytynyt aarrekartta, jonka aarrepaikasta löytyy ensimmäinen joululahja. En tykkää noista karkkijoulukalentereista, kun joka päivä en anna lapsieni syödä nameja. Toki, isoilla pojilla 8v ja 9v tuo karkkijoulukalenteri jo sallittakoon ;)

   Poista
 2. ai mikä helpotus löytää jouluihmisiä ! Mulle se on viides vuodenaika,ja ihan höpinöissäni olen jo täällä paketoinut ja lisänyt pikkaisen punaista sinne tänne..kynttilöitä ja tuikkivia valoja...kimallusta ja ja...
  Ei,en voi sietää sitä kaupoissa ryntäilemistä ja postilaatikon tukkivia mainoksia, en stressiä joulunvietosta, missä ja kenen kanssa jne. Mulle se on nimenomaan rauhoittumisen aikaa, iloisuuden ja kauneuden aikaa. Ja nautin siitä kun voi kääriä yllätyksiä rakkaille, ikäänkuin luvalla juhlistaa jotakin ihan jokainen päivä.
  Jouluihminen- kyllä olen, ja ihanaa että joku muukin asian tunnustaa ,kun tuntuu että joulu saa ihmiset raivon partaalle kaiken hössötyksen keskellä.
  Lukijaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, mukava saada uusia lukijoita. Saa kivasti lisäpuhtia bloggaamiseen, kun tietää, että joku lukee tätä oikeasti :)

   Mulla on ns.jouluvalot wc:n peilin ympärillä ja lapset, jotka harvemmin käyvät meillä aina toitottavat kovaan ääneen, että vessassa on jouluvalot! Ne ovat ihan kirkkaat led valot ja pidän niistä niin paljon, että vessan peilin ympärillä sellaiset sallittakoot vuoden ympäri :D Jouluiset pihavalot laitan heti myös päälle kun näen jollakin muullakin sellaiset pihaan syttyneen, ne ovatkin niin pitkälle kuin mahdollista päällä... Vasta viimeisien joukossa ne haikein mielin sammutan.

   Itse rakastan kaupoissa kiertelemistä ja joululahjojen ostoa, on aivan ihanaa kun joulumusiikki soi samalla kun etsii mukavia paketteja. Aika hyvin saan ummistettua silmäni näiltä tiuskivilta ja kiireisiltä pakko-joululahjaostoksilla olevat ihmiset. Inhoan sitä kun kerralla haetaan kaikki ja kovan kiireen kanssa. Itse ostelen niitä pikkuhiljaa kun sattuu sopivia lahjoja tulemaan vastaan.

   Joulusiivoja meillä ei erikseen tehdä. Olen sen verran siisteyden suhteen perfektionisti, että meillä on tarpeeksi siistiä ilman joulusiivous operaatiota ;) Nautin joulusta enkä stressaa mistään pakko-tehdä hommista.

   Mukavaa alkavaa joulun aikaa sinullekin!

   Poista
 3. Parasta joulussa on ruoka! :D Etenkin meidän jokavuotinen juustotarjotin! aaaa! :p
  Tykkään myös siitä ku on jotenkin niin lämmin tunnelma kynttilöiden kera. :)

  Meil oli kans joskus tommone että sai joka päivä jouluun asti pienen paketin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam! Jouluruoka on aivan parasta! Meillä otetaan varaslähtö jouluruokaan jo 23pvä. Ei vain malta odottaa jouluaattoon, on se niin hyvää. Sitä syödään sitten monena peräkkäisenä päivänä :)

   Poista
 4. Vautsi mikä pino! Miten ihmeessä keksit kaikki lahjat? Tollanen olisi tosi kiva tapa, harmi kun mulla ei ole siskoa! Voisin kans ajatella vauvalle alkaa ostamaan jotain pikkulahjoja sitten kun hän on isompi. Kirpparilta varmaan löytyisi kaikkea kivaa pientä. Tosin sitten pitäisi kyllä myydäkin useammin, muuten olisi huone varmaan ihan täynnä hetken päästä XD.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vain tiesi aina kun eteen sattui jotakin sopivaa :D Olihan tuossa monta kuukautta aikaa kerätä, niin kyllä sitä vain löytyi kaikenlaista. Sainkin jo omat pakettini, mutta en ole edes kurkannut vielä pussiin. Sisko oli aivan kauhuissaan kun paketteja oli kaksi kassillista. Toki, laitoin lähes jokaisen pahvilaatikon sisälle, ettei voi tunnistaa paketin ulkonäöstä mitä se sisältää...
   Tämänhän voi toteuttaa vaikka ystävän kanssa.

   Ehdotinkin isoille pojille, että ensi jouluna olisi joulusukka kalenteri. Ehtisin koko vuoden kerätä jotakin pientä mukavaa (ja edullista) joulukalentereihin.

   Poista