tiistai 6. tammikuuta 2015

Onko elämässä muutakin kuin kiire?

Lähikirppis on ollut nyt välipäivät kiinni, etten ole juurikaan kirpputoreja kierrellyt. Lähikuntien kirpputorit ovat kyllä auki, mutta niitä en ole ehtinyt kiertelemään. Sattuneesta syystä aika on nyt kortilla, mutta en valita. Nyt on tämä hetki ja näin on hyvä. Myöhemmin on taas aikaa tehdä asioita joille ei löydy aikaa nyt. Kuten pianonsoiton harrastuksen siirrän myöhemmäksi, sillä olen kotona arkisin klo.16, jonka jälkeen teemme ruokaa ja syömme. Yhdessäoloa, pyykinpesua, siivousta, kaupassa käyntiä ja kello onkin jo hurahduksessa 21.00, jolloin lapset menevät viimeistään nukkumaan. Aika ei vain riitä jokapäiväiselle harjoittelulle, jota on oltava että pianonsoitossa kehittyy. Nyt en ole hetkeen soittanut kun tunneista on ollut lomaa, niin kyllä sen huomaa, ettei sormet löydäkään ihan yhtä hyvin oikeita koskettimia. Kyllä se aika sieltä vielä tulee, kun ehdin soittelemaan. Nyt nautin tästä työperhe arjesta, jota on vain hetken. Yhtäkkiä sitä huomaa kuinka vuodet vierii ja lapset kasvavat.
 
Miksi ihmisillä on niin ylenpalttinen kiire kokoajan? Jostakin on luovuttava, että ehtii pysähtyä. Kaikesta ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaan niitä voimavaroja on oltava. Itselläni se on kahvakuula jumppa. Siitä nautin niin suunnattomasti, että siellä tulee käytyä lataamassa akkuja. Odotan kevättäkin jo kovasti, että poju pääsee tutustumaan ihmeelliseen luontoon ja pääsemme enemmän ulkoilemaan. Nyt kun laittaa pojun kengät jalassa seisomaan, niin alkaa kauhia huuto, koska ei osaa tasapainoilla vielä kenkien kanssa. Pitääpä kokeilla laittaa poju lumikinokseen istumaan ja katsoa mitä pieni tuumaa. Voi olla, että menee hermot kun ei hanskat kädessä saa tehtyä vielä mitään, saati otettua lunta kätösiin. Ensi talvena on varmasti ilo ylimmillään kun lapio pysyy käsissä ja saa oikeasti touhattua lumen kanssa.
 
Tässä muutama pienisuuri löytö:
FB kirpparilta maatilan isäntä traktoreineen ja eläimineen, 5e. Traktori liikkuu itsestään eteenpäin, eläimiä painaessa kuuluu niiden ääniä. Isäntää painaessa kuuluu musiikkia.
 
 Tämä lelu oli pojun mieleen. Vielä kaikki pienet suuhun sopivat osat löytävät tiensä suuhun.

 Muumi läppäri, 10e.

Muistatte varmasti tämän löytöni?
Muumilaiva 8e. Tästä puuttui yksi ikkunanpoka, jalusta jolla laivaa saa liikutettua maassa ja muitakin osia. Mm. tuo tappi millä laiva pysyy koossa piti tehdä uudestaan kun se oli rikki.
Löysin kuin löysinkin priiman muumilaivan, jossa oli paljon osia, hahmoja sekä vene. Tästä maksoin 15e, joten otin toisesta laivasta osia tähän saadakseni tämän täydelliseksi. Sain myytyä tuon "viallisen" laivan kolmen hahmon ja muutaman osan kanssa 15e:lla fb:n kirpputorilla. En olisi uskonut saavani siitä ihan niin paljoa, mutta sinne meni ja ostaja oli oikein tyytyväinen.
 
Kuulin, että tässä samassa kirppispöydässä oli ollut myös muumitalo 15e, arvatkaa kuka olisi sen myös halunnut? Mutta ystäväni oli sen löytänyt omaa 1-vuotiasta ilahduttamaan :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti