sunnuntai 14. elokuuta 2016

Asuntomessut osa 1/ 2

Olipas aikamoinen urakka valita monesta kymmenestä kuvasta ne jotka haluan teidän kanssanne jakaa. Olin siskojeni kanssa Seinäjoen asuntomessuilla heinäkuun viimeisenä sunnuntaina. Voin sanoa, ettei päivävalinta ollut mikään maailman paras, sillä olimme anopin kanssa lauantaina kiertelemässä Kaskisten pihakirppiksiä 7 tuntia. (Niistä löydöistä sitten myöhemmin...) Voin sanoa, että jalat soi! 

Asuntomessuilla viihdyimme kuusi tuntia ja siltikin liikuimme lähestulkoon kokoajan talosta toiseen. Päivä oli erittäin lämmin ja ampiaisia oli aivan riesaksi asti. Ruoka asuntomessualueella oli oikein makoisaa, pehmis myös ja seura tietenkin mitä parhainta!

Ajattelin säästää kakkososaan kuvia omista ihastuksistani, tähän sitten muita erikoisuuksia ja upeuksia. Olkaas hyviä ja nauttikaa kuva-annista:

 Tässä makuuhuoneessa oli ihanaa ilmavuutta. Nuo katosta roikuvat valaisimet korvasivat mukavasti yöpöydän lamput.

 Tämän erikoisuus, minkä halusin pistää kuvana talteen on tuo puunaulakko. Kuinka yksinkertainen ja mahtava idea!

Tarviiko sen koulu-/työpöydän aina olla ikkunan alla tai seinää vasten? 

 Makuuhuoneessa tai yleensäkkään asunnoissa ei ole koskaan riittävästi kaappitilaa, tässä mahtava ratkaisu siihen. Tuo peili on yksinkertaisuudessaan kaunis.

 Erikoinen keittiön välitilan valaistus.

Näitä kattoefektejä oli monissa taloissa, tässä kaksi erikoista.

Olemme remontoineet talomme 9-vuotta sitten ja teimme tällaisen samanlaisen spottivaloilla keittiöömme. Keittiöstämme en olekaan bloggailut täällä. Uutta remonttia saisi pikkuhiljaa tehdä kyseiseen huoneeseen ja voisi ajatella tuollaista valoa sokkelin väliin. 

Paperinarusta tehty valaisin. Kaunis. 

Erikoisen komia seinäkoriste.

Tällaisia johtolamppu kattovalaisimia olen meinannut ostaa pojan huoneeseen. Tähän oli lisätty lasipalloja. 

Tällaista naulakkoa ei tule ihan joka tuvassa vastaan. Tämä kuva oli palaneen talon tilalle rakennetusta talosta. Asuntomessualueella paloi talo joka oli rakentamisvaiheen loppusuoralla, siihen tilalle rakennettiin sitten kiiruulla uusi talo.


Ihana idea tytön huoneeseen. Rekkiin on mukava laittaa kauneimmat mekot esille. Miksei pojan huoneessa toimisi pojan fanittaman urheilijan pelipaitakin?

Tämä oli kuin sisustuslehdestä. Myy kattovalaisimia oli useassa asuntomessukohteessa, niinkuin isoja legopalikka säilytyslaatikoitakin.

 Sanoinkuvaamattoman ihana idea pojalle sängynpäädyksi.

Mahtava pienen tytön huone, joka jatkuu... 

 ... lasitetulle parvekkeelle. WAU!

Frozen huone, maassa oli hiutale matto. Tästä ei varmasti tarvitse enempää kertoa, niin monen pienen tytön unelmahuone!

Tein asuntomessuilla erikoisen huomion. Monissa kaksikerroksisissa taloissa oli keittiö ja olohuone yläkerrassa. Mahtaakohan olla kuinka toimiva idea? Ei ainakaan meidän lapsiperheessä jaksaisi kuskata kaupakasseja vuodesta toiseen yläkertaan... Yhdessä talossa oli alakerrassa lasten huoneet ja yläkerrassa juuri tuo keittiö, olohuone, aikuisten makuuhuone ja mahtava spa kylpyhuone. Tuli semmoinen olo, että lapset pois silmistä - tämä yläkerta on aikuisten valtakunta! 

Toinen huomioni oli se, että olohuoneesta pihalle katsoessa näki naapurin keittiöön. Tämä vastaava efekti oli monissa taloissa, näkymiä ei ollut kuin harvalla. Toinen mikä pisti silmään oli pihan rajat, mitkä oli näin ulkopuolisena katsottuna epäselviä. En tiedä, ehkä ne olikin haluttu rakentaa juuri niin, että toisen piha oli kuin jatkumoa omasta pihasta... Ymmärrettävää, että asuntomessualue on tunnetusti pieni ja tiheään rakennettu. Ensimmäistä kertaa messuilla käydessäni nämä yllätti kyllä minut täysin.

Toim.huom! Nämä ovat vain minun mielipiteitäni. Toiset tykkäävät, että yläkerrassa on keittiö, toiset yksikerroksisista ja onhan meillä jokaisella omat unelmatalomme. Eikä sitä lääniä nyt samalla tavalla ole kaupungissa kuin meillä maalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti