lauantai 2. heinäkuuta 2016

Mieli lepää...

...nimittäin kirppareilla. Mikä sen ihanampaa kuin olla ajattelematta yhtään mitään ja vain kierrellä ja katsella. Ihastella, kummastella ja hämmästellä. Kiljaista ja huutaa sisäisesti kun tekee löydön, välillä vähän ääneenkin jos on ystävän kanssa kirpputorilla. Hieroa silmiään ja katsoa uudelleen. Epätodellista, mutta totta! Löysinkö minä oikeasti tämän ja näin halvalla?


Voiko kirpputorien kiertämistä pitää harrastuksena? Voi. Harrastukseen pääsee parhaiten uppoutumaan silloin kun olet itsekin välillä enemmän ja välillä vähemmän myös myyjän roolissa. Nähdä kuinka joku kiljaisee ja hymyilee sinun myyntipöytäsi kohdalla, "Tätä olen etsinyt!". On se vain mahtava vatsaa kutkuttava tunne! 


Ja nyt on kesä: KESÄ! Se pihakirppiksien, peräkonttikirppareiden ja markkinoiden kulta-aikaa.Voi että minä nautin. Elän ja iloitsen. Kun kiukuttaa, elämä potkii päähän ja naistenpäivät kolkuttaa ovella niin silloin ei auta kuin mennä lepyyttämään hermoja kirpputorille. Kiertäminen on itselleni välillä kuin terapiaa. Hiljaisuutta, uteliaisuutta kurkata minkälaista tavaraa ihmiset omistavat ja välillä jopa oksettavaa. Kauhistuttavaa, likaista ja kuvottavaa kun kierrät kirpputorin tai myyntipöydän jossa on likaista tavaraa, haisee vintille ja kolmen euron pikkuautosta puuttuu rengas, jos sitä rengasta edes huomaa lian ja pölyn joukosta. Tervetuloa siis vilkaisemaan ei niin priimoja löytöjä: TÄÄLTÄ, niitäkin nimittäin bongaillaan. 


Yksi mistä myös voisin nauttia on asuntoesittelyissä kiertely. TOTTA! Mikä sen ihanampaa kuin nähdä persoonallisia ja erilailla sisustettuja koteja, voi että kun mieleni lepäisi. Tänä kesänä menen rakkaiden siskojeni kanssa Seinäjoen asuntomessuille. Haluatteko sieltä kuvia? Tosin, en usko siellä olevan retrotyyliin tai kierrätetyillä kalusteilla sisustettuja uusia koteja, mutta erilaisia ja mielenkiintoisia rakennusratkaisuja kylläkin.

2 kommenttia:

 1. Minä en ole nyt käynyt kovin paljon kirppareilla, kun suosikkikirppikseni lopetti enkä ole löytänyt uutta suosikkia tilalle. Mutta nyt kesällä aion käydä ainakin Hietsun kirppiksellä ja muutamilla muillakin kauempana olevilla kirppareilla.

  Laita ihmeessä kuvia asuntomessuilta! Minua kiinnostaa aina katsella sisustusratkaisuja, vaikka meidän kotimme onkin enemmän sitä retrotyyliä. Muistan kun joku vuosi sitten asuntomessuilla oli yksi kohde sisustettu Kierrätyskeskuksen huonekaluilla ja se oli tosi kivasti laitettu kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on löytänyt hyvän kirpputorin ja se lopettaa, niin vie kyllä aikansa, ennenkö löytää uuden suosikki kirpparin. Sama koskee usein myös kauppojen järjestystä - jos niitä kovin radikaalisti muutetaan, niin ei siellä osaa enää samalla tavalla asioida :D

   Innolla odotan asuntomessuilua, saas nähdä minkälaisia ratkaisuja ja toteutuksia siellä on...

   Poista