lauantai 16. huhtikuuta 2016

Tomi traktori ja Puuha Pete

Näitä kyseisien ohjelmien tähtiä ei varmasti tarvitse erikseen esitellä. Itse en kaikkia autoja ja vempaimia ohjelmista tunne, mutta keskimmäinen poika on siinä sitäkin taitavampi.
Olimme kirpputorilla ja keskimmäinen toi Hinku puimurin luokseni, tämä kuulemma puuttuu pojulta. Tomi Traktori, Matti ja Reetu ovat myöskin kirpputori löytöjä ja olivat aikoinaan huomattavasti edullisempia kuin tämä puimuri. 

Tässä lelussa mietin koko loppukierroksen ajan onko liian tyyris ja jätänkö sen odottamaan toista ostajaa. Tomi traktoreita on vastaani tullut enemmänkin, mutta Hinkuja ei. Sitten mietin, että uusi kaupasta ostettu lelu maksaisi varmasti kolminkertaisen summan tähän verrattuna. Perustelin ja punnitsin tämän ostamista pojulle ja kyllä se sitten lähti mukaani. Pääosin kirpputoreilta ostamani lelut ovat erittäin edullisia, eikä koskaan tule mietittyä hintaa raaskinko ostaa. Hintavammat lelut kun jäävät kyllä sinne hyllylle. 

 Hinku puimuri, 5,50e
Muut lelut aikaisempia kirppislöytöjä.

Kaivuri, 1,50e
Puuha Pete, Työpajan käsikirja, 1,50e

Kyllä tätä kirjaa on luettu!

Puuha Pete hahmot ja magneettiosat yht.5e, Puuha Peten Pena 3e.

Aloin pohtimaan pojun leluarsenaalia. Suurin osa on tullut ostettua kirpputorilta, ainoastaan syntymäpäiväksi ja jouluksi poju saa uusia leluja lahjoiksi sukulaisilta ja joskus meiltäkin. Melkoisen summan tuossa kyllä säästää kun miettii mitä nämäkin lelut ja kirja olisivat maksaneet uutena! Tosin jos ostaisin leluja vain kaupasta niitä ei tulisi kyllä ostettua näin usein. Kirpputoreilu on sellaista, kun eteen sattuu tulemaan sopivaa niin se on joko otettava mukaan tai jätettävä. Aina ei tule samanlaista vastaan silloin kun sellaista etsimällä etsii.

Tuli siivottua pojun huone ja katsottua lelut läpi. Nyt lähti 3 muovikassillista leluja kirpputorille - nämä olivat sellaisia joista poju on "kasvanut" ohi tai ei tule enää leikittyä. Saatiin mukavasti huoneeseen tilaa.

Ihanaa, kevät tekee tuloaan ja saatiin pojun leikkimökkiinkin vietyä kalusteita, joko kurkistetaan leikkimökkiin vai tutkitaanko ensin mll:n kirpputorilöydöt?

Mitä kirpputorilöydön ostamista mietit kahteen kertaan?

2 kommenttia:

  1. Mikä ihana kysymys!! :) Takana on jo 17 päivää ostolakkoa... Palaan tähän, kun kesäkuussa saan taas kirppistellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostolakko? Sinulla on vielä tovi matkaa kesäkuuhun :)

      Poista