sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen aikaa

Rairuohot on istutettu, pajunoksia on kerätty ja koristeltu. Tipuja ja pajunkissoja ihmetelty moneen otteeseen pojun kanssa. Kuinka ihanan pehmeitä nuo kissat ovatkaan!
 
Meillä ei ole vuosittain käynyt kuin muutama trulli ja jotenkin tuntuu, että tuo trullittelun taika on hävinnyt. Lapset saavat niin yltäkylläisyyteen asti ja niin helposti karkkia, joten tuo trullittelu on siinä mielessä menettänyt hohtonsa. Toista oli silloin kun olin itse pieni ja trullipäivä tarkoitti sitä, että on karkkipäivä. Me trullittelimme monta tuntia ja saimme käydä muutaman kerran tyhjentämässä kaffipannut nameista. Voi sitä juhlaa ja riemua!
 
Isot pojat eivät ole trullitelleet monena vuotena, koska olen aina ollut sattumalta trullipäivänä töissä. Nyt olin mukavasti vapaalla ja päästiin poikakolmikon kanssa vähän trullittelemaan. Kävimme tutuilla ja naapureilla ja tulihan tuota saalista pikkutrullillekin.
Kotona poju piti visusti kiinni kopastaan, meni omaan huoneeseensa, otti yksitellen aarteet ja asetteli ne viereensä - jokaista tarkasti tutkien. Ajattelin, ettei anneta pienelle yhtäkään karkkia, mutta tuo otti ja haukkasi suklaamunasta papereineen päivineen. Otin pikkuiselta namin suusta ja annoin pienen suklaamunan syödä. Myöhemmin söi myös yhden omar karkin - pitäähän sitä pikkuisen nyt päästä saaliistaan nauttimaan. Äidille taisi jäädä loput herkut :D
 
 Näin komia saalis tuli!
 
Pääsiäisenä olemme olleet perheen kesken, nauttineet raikkaasta ulkoilmasta, siivottu ja huomenna minulla on Me&i kutsut. Nyt on akut kyllä ladattu ja jaksaa kaksi tulevaa viikkoa, jotka ovat töiden puolesta täynnä matkustelua, kokouksia ja kiirusta työmaalla.
 
Ihanaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti