sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Arvosta itseäsi sellaisena kuin olet

Mikä siinä on kun jämähtää paikoilleen? Tällä voidaan tarkoittaa montaa eri jämähtämistä, mutta minä olen jämähtänyt tähän "tyyliini". Aamuisin laitan lähestulkoon aina samalla tavalla hiukset. Jakaus samaan kohtaan ja hiukset auki. Meikistä puhumattakaan. Vaatekaapista otan ne tutut ja turvalliset vaatteet päälleni, vaatteita olisi kyllä vaikka millä mitalla vaihtelua tuomaan.
Minulla on ollut ennen lapsia sellainen vartalotyyppi, että olen saanut mutustaa vaikka ja mitä eikä se ole koskaan näkynyt painossani. Lapsien jälkeen on painoa alkanut kertymään pikkuhiljaa.
Vartaloni on muuttunut uskomattoman paljon tämän viimeisen 1,5-vuoden aikana. Pojua odottaessani painoni ei noussut kuin 7kg, mutta lähtöpainoa oli mielestäni reiluhkosti. Kun pieni valloitti maailman laihduin nopeasti omiin mittoihini ja imetyksen, sekä imetysdieetin takia laihduin itsestään reilusti lisää.
Painoin lopulta 53kg, kun jouduin lopettamaan imetyksen pojun edelleen saamien allergiaoireiden takia vaikka olin supistanut ruokavaliotani jo erittäin suppeaksi. Vain imetyksen lopettaminen sai pojun allergiaoireet häviämään, joten jälkeenpäin olen ollut tyytyväinen että tuon päätöksen silloin aikani tein. Imetyksestä ei sen enempää, siitä lukee aikaisemmissa postauksisssa..
 
Olin enemmän kuin tyytyväinen tuohon painooni - olen ennen isoja poikia painanut viimeksi tuon verran. Pituutta minulla on 154... Ruokailutottumukset paheineen palasivat melko nopeasti imetyksen lopetettuani. Mikä siinä on kun sitä itsekuria ei ole enää vaikka sitä itsekuria oli silloin kun minun oli vältettävä ruoka-aineita tai lopetettava imetys? Valitsin ensimmäisen vaihtoehdon, sillä se olisi parhaaksi pojulle. Miksi en voisi itseni vuoksi katsoa mitä suuhuni laitan ja pukea jalkoihini vähän useammin lenkkarit. Antaa itselleni hyvinvoivan vartalon ja mielen. Olen pettynyt myös siinä suhteessa itseeni, että yritin jättää herkut pois, mutta ei...
 
Paino on salakavalasti kertynyt takaisin ja tämä on osasyy siihen miksi sieltä vaatekaapista ei vain löydy päälle puettavaa. Otin ja vein jo pieneksi jääneet housut kirpputorille, miksi niillä itseäni kiusoittelisin kun eivät kerran mahdu päälle? Edelleen olen painoindeksin mukaan normaalipainoinen, toki nyt siellä yläpäässä, kun imetyksen loputtua olin siellä normaalipainon alapäässä.  Peilikuva taas kertoo toista, miksi juuri minulla paino kertyy takapuoleen ja jenkkakahvoina? Olisin voinut nuo kilot ottaa vaikka rintoihini - kiitos!
 
Nyt kun kevät tekee tuloaan on aika kaivaa polkupyörä vajasta ja aloittaa liikkuminen. Osaltaan työpäivät verottavat, eikä sitä jaksa lähteä liikkumaan kun töistä kotiutuu. Nyt täällä paikkakunnalla järjestettäisiin 2,5h saliharjoittelu opetusta, uskaltautuisinkohan tuonne kokeilemaan? Olen kauan haaveillut, että uskaltautuisin mennä salille. Jos se olisi sellainen liikuntamuoto josta oikeasti voisin nauttia? Nyt olisi niin helppoa kun saisi ohjausta ja heti kerralla oppisi tekemään liikkeet oikein.
 
Mietin jo, että kävisin vaatekaappini perinpohjaisesti läpi, veisin kirpputorille kaikki ne vaatteet joita ei ole tullut kuukausiin pidettyä ja ostaisin sinne sellaisia vaatteita joita tulisi oikeasti käytettyä. Olisi niin ihanaa kun joku kertoisi minulle mikä vaate minun vartalolleni sopii ja mikä ei. Joku joka toisi sovituskoppiin vaatteita ja kertoisi mitä ostat.
Tunika/Mekko kirpputorilta 1e, oli niin ruma, että on jopa kaunis leikkauksien ansiosta :)
 
Nyt kuulkaa naiset katsokaa peiliin, nostakaa leuka pystyyn ja olkaa ylpeitä siitä miltä näytätte! Meitä jokaista tarvitaan, olimme sitten laihoja tai muodokkaampia, pitkiä tai lyhyitä - jokainen olemme onnen ja kaiken tämän ihanuuden ympärillämme ansainneet!
 
Ihastuttavaa naisten päivää, arvoisan naiset!

7 kommenttia:

 1. Heräsi mielenkiinto että millainen metysdietti sulla oli päällä? Kun itse odotan vauvaa ja olisi tarkoitus puottaa painoa kun elopainoa ennestäänkin paljon. Vauvan pitäisi kohta puoliin syntyä ja kovasti jo odotan että pääsisin liikkumaan! :)

  apilankukkanen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Itse olen syönyt herkkuja aina ja PALJON! Nyt kun poju syntyi jätin automaattisesti pois suklaan ja sipsit, koska olen lukenut niiden haittavaikutuksista vauvalle. En halunnut itse aiheuttaa pikkuiselle vatsanpuruja. Pojulle tuli maitoallergia 4kk:n iässä ja vaihdoin maidon soijamaitoon. Myös muut maitotuotteet jouduin jättämään mm.juuston. Tosi moni tuote sisälsi maitoa ja kananmunaa jolle poju oli myös allerginen. Herkuiksi jäi pirkka pakastepullat ja wilhelmiina keksit. Kun allergiaoireet lisääntyivät jätin pois kananmunan, kanan, naudanlihan, porkkanan... En edes muista tarkalleen, mutta loppujen lopuksi yritin jättää pois myös vehnän. Tarkoituksella en ollut imetysdieetillä, mutta tarkkailin pojun allergioita syömisiini ja jätin määrättyjä ruoka-aineita pois jos ihottumaa ilmestyi pikkuiselle. Imetys itsessään vei myös kilojani ihan uskomattoman paljon. En liikkunut yhtään sen enempää, mutta salaatti oli imetysaikana yksi suuri herkkuni jota tuli syötyä paljon (ja irtokarkit!). Mies aina nauroi, että söin ruokaakin enemmän kuin hän. Joillakin imetys kuluttaa mahdottomasti ja toisilla taas ei. Itse kuuluin tähän ensimmäiseen kastiin. Toivotaan, että imetys itsessään tekee tehtävänsä sinulle :)

   Poista
 2. Aivan ihana mekko ❤️ Ja oikein ihanaa naistenpäivää rakas siskoseni ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihanaista naistenpäivää ihanainen!

  Ja tosi nätti, ainakin mun silmiin tuo mekko/tunika.

  VastaaPoista
 4. Arvosta sinäkin itseäsi :) Jos ei merkittävää ylipainoa ole tai terveydelle haittaa, niin mielestäni ei kannata ottaa liikoja paineita. Tietysti jatkuva herkuttelu on epäterveellistä. Itsekin herkuttelen mut painosta en stressaa, en vaan halua mennä mielelläni hammaslääkäriin eli yritän välttää liikoja makeita, viime aikoina on kuitenkin ollu tosi usein suklaanhimoa. Mä olen 150 cm ja 60 kiloa, kuulostaa varmaan tosi hurjalta mutten mielestäni ees näytä mitenkää erityisen pulleelta :D

  aiheesta vähän täällä: http://lakritsijaateloo.blogspot.fi/2014/09/einekset-sokeri-ja-muuta-ruokahopinaa.html
  http://lakritsijaateloo.blogspot.fi/2013/11/painavaa-asiaa-painosta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei saisi ottaa ei, mutta kun painoa on tullut sen 7-8kg tuosta imetyksen lopetuksesta aivan yhtäkkiä - niin saahan nainen olla vähän järkyttynyt?? Ja sen kun oikeasti huomaa kun ei housut mahdu enää päälle ;) Itsekuria pitäisi nyt saada, että tuo iltaherkuttelu jäisi pois, siitä on tullut vain tapa. Jotakin on mukava mutustella kun katsoo telkkaria. (Popcornipussi odottaa tuossa vieressä...) En niinkään painoani murehdi (paitsi tuota pukemisasiaa), vaan sitä että syön mitä syön. Ehkäpä minäkin saan joskus itseni ruotuun syömisasian suhteen! Kannan kyllä kiloni kunnialla, olin sitten 8kg kevyempi tai en :) Ihana kuulla, että sinäkin kannat!

   Kiitos linkeistäsi, pitääkin tulla tutustumaan blogiisi :)

   Poista