torstai 27. maaliskuuta 2014

Lähti ihan lapasesta

Muumimukit nimittäin.
En ikinä ollut oikein kiinnostunut muumimukeista, eikä meillä ollut itsellä yhtäkään mukia. Vaikkakin niitä näkyi melkein joka kahvipöydässä - olivathan ne sopivia kahvikuppeja. Sitten se tapahtui. Vastaani tuli kirpputorilla oranssi hattivatit muumimuki. Katsoin hintaa: 4e. Muki suorastaan huusi päästä mukaani ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä josta ei ole ollut paluuta.
 
 
 
 
 
Kirpputorilta löytämäni rakkaus muumimuki, 3e
 
Kun mukit olivat vieneet mennessään ihastuin myös muumikulhoihin. Olihan mukille saatava pari ja kuinka mukavasti muki istui väärinpäin olevan kulhon päälle.
 
Kirpputorilta: Pikkumyy laskee mäkeä kulho, 15e
 
Kaapista loppui tila ja meillä on suuri keittiö, joten ei muuta kun mies nikkaroimaan hyllyjä. Tällaiset hyllyistä tuli ja pidin näistä kovasti:
Sitten loppui vuorostaan hyllyistä tila ja kaapissa alkoi olla muumimukien ja -kulhojen osalta täyttä. Niinpä haettiin lisää lautaa ja mies taas pääsi näyttämään nikkarin taitonsa. Nyt hyllyt näyttävät tältä:
 Vielä puuttuu uusimmat mamma ja pappa mukit, sekä kulhot. Lisäksi vielä Tove 100v silmälasiton muki. Silmälasillinen on jo kotiutunut hyllyyn. Joskus olisi unelmissa kerätä vanhempiakin muumimukeja ja muumikannuja.
 
 Olihan se keittiöön saatava muumikellokin, joka on oven yläpuolella. Kesäaikaan saakin nyt sunnuntaina siirtyä - niin se kevät ja kesä tulee aivan oikeasti. Ihanaa!
 


Ennen kuin itse keräsin muumimukeja, tuli tämmöinen ihanuus kirpputorilla vastaan. Kyseessä on rauha muki. Hinta oli huimat 10e. Ajattelin silloin tämän olevan vielä kaupasta saatava muki. No, eipä ollut ja niin oli joku sen tietysti ehtinyt napata mukaansa. Löytö joka minua vieläkin harmittaa, koska kyseinen muki ei korista hyllyjäni vieläkään...
 
Ei nämä tähän lopu, nämä lautaset ovat vielä kaapissa, koska niitä ei oikein esille saa. Ainoastaan rakkauslautanen on kaksipuolinen. Muumilautasia en keräilemällä keräile ja luulenpa, että kun tuo pikkumies tuosta kasvaa saa hän nämä ruokalautasiksi.
 
 
Hyllyissä olevia mukit ja kulhot ovat vain "koristeena". Käytössä on sitten eri muumimukit. Pojilla Haisuli ja Mörkö, minulla rakkaus ja Mymmeli, sekä 6kpl seikkailu mukeja. Kyllä näistä kahvia kelpaa juoda.
 


5 kommenttia:

 1. Oho, miten noin halvalla oletkin löytänyt mukeja kirpparilta? Yleensä noissa on törkeät hinnat, tarkoittaen sitä, että mieluummin sitten hakee kaupasta sen ihka uuden ja käyttämättömän kun hinta on sama. Mutta hyvältä näyttää sun muumikokoelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Tosi harvoin osuu kohdalle edullisia arabian muumituotteita, mutta joskus sentään. Usein täytyy todeta, että tuo maksaa jopa enemmän kuin kaupassa. Kuka jaksaa edes nähdä vaivaa, että vie kirpputorille jos halvemmalla saa kaupasta uuden tuotteen..

   Poista
 2. vähä oot halvalla kirpputorilta löytäny.. ei taida myyjät tajuta kuinka arvokkaita on.. esim toi myyn mäenlasku kulho.. :D voivitalis. Mä haluan kans noin paljon, itellä 10mukia, kaks syvää ja kolme matalaa lautasta.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa :) Kyllä sitä tulee niin usein kierrettyä kirppareita, että joskus osuu näitä nappilöytöjä. Tuo mäenlasku oli kyllä upea löytö. Kun tulisi niitä vanhempiakin mukeja kirpputorilla vastaan :)

   Poista