perjantai 1. toukokuuta 2015

Tuurin kyläkauppa

Kävimme pääsiäisen tienoilla Veljekset Keskisellä. Ajattelin jo etukäteen, että kuinka poju jaksaa kierrellä, mutta erinomaisen hyvin tuo reissu meni.
Meiltä Keskisille on matkaa n.1,5h. Kovin usein ei siellä tule käytyä - max.2krt vuodessa. Jymytarjouksia on viikottain ykköset lehdessä, niin kuin nyt AXE:n dödöt 6kpl/5e, dödösuihkeet ja suihkusaippuat 2,50e/kpl. (Tämän viikon lehdessä oli ilmoitus ballerinoista, jotka maksavat hurjan 1e/kpl.) Jos vartavasten lähtee sinne näiden jymytarjouksien perässä, niin mukaan tarttuu AINA jotain muutakin, eikä bensojen jälkeen tule nuo tarjoustuotteet yhtään sen edullisemmaksi.
 
Kun saavuimme Tuuriin, niin parkkipaikka oli ihan täynnä. Saimme sopivasti paikan kun jonkun auto lähti kaupan edestä olevasta ruudusta. Kävimme vaihtamassa pojulle vaipan vauvanhoitohuoneessa, jotka oli nyt viimekerran jälkeen uudistettu. Siellä oli jopa sohva ja verho sen edessä, että imetyskin tuolla onnistuisi ihan omassa rauhassa. Vessassa oli kertakäyttöiset alustat hoitoalustan päälle ja tilaa oli niin, että ostoskärryt ja rattaat sopivat myös huoneeseen. Tämän jälkeen menimme kahville ja syöttämään pojulle sapuskaa. Tähän kahvilaan olin enemmän kuin tyytyväinen. Siellä oli asiakkaiden käytettävissä mikro, joten taaperon ruuanlämmitys kävi kädenkäänteessä. Monesti pikaruokaloissa tai kahviloissa saa pyytämällä taaperon ruuan mikroon tiskin taakse, mutta useimmiten se tulee takaisin joko liian kylmänä tai kuumana, kun ei itse saa välillä pysäyttää ja katsoa joko ruoka on sopivaa..
 Lähdimme kierrokselle ja isot pojat menivät omia menojaan- ensin kiertämään ja sitten tulivat sanomaan, että menevät pelipaikalle. Siellä on pelikoneita mm.rallipeli, jossa on ratti, eli sellaisia pelejä joita on huvipuistoissa yms. Harmi, kun en ottanut tästä pelipaikasta kuvaa. Saimme siis kiertää miehen ja pojun kanssa kolmistaan.
 Olihan siellä kaikenlaista ihastuttavaa, mutta kun ei ole tarvetta ihan kaikelle ihanuudelle, niin maltoin olla ostamatta turhuuksia... Tunnetusti kaikki oli siellä niin suurta ja mahtavaa - ainakin pojun mielestä. Voi, että näitä pupuja :)
 Naisten vaatteita oli vaikka millä mitalla, ihan mahdottoman paljon. Mies oli kyllä niin ihanan kärsivällinen ja odotteli kun tämä rouva meni aikamoisen pinon kanssa sovituskoppiin. Pojun mielestä ei ollut kivaa kun ei päässyt äidin kanssa piiloon hassun oven taakse...
 Jos pitkä kävelymatka kauppaa kierrellen ei olisi ollut riittävä, niin tässä olisikin ollut oiva tilaisuus ottaa pienoinen spurtti.
Tässä kohtaa äiti pysähtyi. Olihan tämä niin taidolla tehty, että piti kyllä hetken katsoa ja tuumata. Wau, mikä robotti! Tämän jälkeen olimme kiertäneet kauppaa uskomattomat 3h ja haimme pojat pelipaikalta. Voitte kuvitella ne vetistävät silmät kun olisivat halunneet mennä kiertämään vielä kauppaa, kun eivät olleet "muka" ehtineet. Sanoin, että seuraavalla kerralla tulevat kiertämään kauppaa meidän kanssamme, eivätkä unohda itseään pelipaikalle. Aika meni kuin siivillä, joten tuo 3h kierros oli minullekin ihan yllätys kun katsoin kelloa.
Tämä oli pojun mielestä varmasti kaikkein mahtavin näkymä - lentokone katossa!!! Sitä katseltiin ja ihmeteltiin. Kassan kautta menimme syömään ja sen jälkeen ostamaan jälkkäri pehmikset kuumalla suklaakastikkeella - NAM!
 
Itselleni mukaan tarttui mustat farkut ja kaksi toppia. Pojulle etsin 80cm takkia, mutta sitä en tuolta löytänyt. Joten melko saaliiton reissu, mutta nähtävyyksien puolesta oikeinkin antoisa.
 
Vaikka parkkipaikka oli ihan täynnä, niin ihmiset hukkuivat isoon kauppaan ja siellä sai ihan rauhassa kierrellä eikä ihmispaljoudesta ollut tietoakaan. Täytyy kyllä todeta, että Vesa nyt panostanut lapsiperheisiin ja ISO KIITOS siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti