lauantai 6. syyskuuta 2014

Ampiainen 9kk

Taas on yksi kuukausi kuljettu ja poju on jo 9-kuukauden ikäinen!
Täytyy todeta jälleen kerran, että aika lapsen kanssa menee ihan siivillä. Viime kuun loppupuolella kävimme lääkärineuvolassa ja siellä otettiinkin pojusta uudet mitat:
Paino: 7960g (6kk:7285g)
Pituus: 68,8cm (6kk:65cm)
 
Lääkäri tutki nopeasti poitsun ja kaikki on hyvin. Nyt kun olemme seinäjoen keskussairaalan allergiapolin seurannassa niin eipä tuolla lääkärillä nyt ihmeellisempiä ihmetelty pojun allergioista. Käynti sujuikin erittäin vauhdikkaasti.
ALLERGIA:
Siirryimme pojun kanssa kuukausi sitten Nutrilon Pepti kakkoseen ja se on sopinut pikkuiselle ongelmitta.
Laitetaanpas tähän alle taas nämä mitä poju syö. Tummalla painotetuilla kirjaimilla on uudet ruoka-aineet.
 
Poju syö nyt: Nutrilon pepti 2, Tattaripuuro, Peruna, Riisipuuro, Bataatti, Parsakaali, Porsaanliha, Banaani, Mustikka, Bataatti-kesäkurpitsa sose.
Kokeilussa: Kukkakaali
Täysin kielletty: Maito, Kananmuna, Luumu, Broileri / Kana, Naudanliha
Allergiaoireita / Pulauttelua / Ihottumaa tullut näistä: Porkkana, Persikka, Omena, Mango, Ruusunmarja/Vadelma, Kasviskinkku herkku, Kaurapuuro, Päärynä.

Kerran viikossa annan porkkanaa ja silloin tällöin vähän leipää, viinirypäleitä yms. ja näistä ei ole tullut mitään oireita. Poju tykkää kun ruoka on vähän rakeisempaa ja pitää siitä, että saa "pureskella" ruuan paloja. Ei ole onneksi sihtikurkuksi tullut tämä poika, vaan kaikki menee. Pitää syödessään myös niin suloista ääntä! Joka suullisella kuuluu: "ammm...". En tiedä paljonko pieneen uppoisi ruokaa, kun erittäin harvoin jättää syömisen kesken, vaan kaikki menee mitä tarjotaankin. Hyvä niin, ettei tarvitse syömisen kanssa taistella.

Atooppinen ihottuma on nyt selässä, tai en tiedä ovatko nuo atooppista ihottumaa vai jostakin ruoka-aineesta johtuvaa? Pulauttelu on ollut nyt erittäin vähäistä. Päärynäsoseen jouduimme lopettamaan kokonaan, kun pulautteli sen syömisen jälkeen ihan mahdottomia määriä. On mukava kulkea pojun kanssa kun ei tarvitse kokoajan pelätä, että pian on bataattisoseet toisen valkoisella matolla.
Nyt kontitaan jo hurjaa vauhtia ja noustaan tukea vasten seisomaan. Tai noustaan ihan joka paikassa, vaikka sitä tukea ei niin olisikaan. Kunhan pienet kätöset vain pääsevät tarrautumaan johonkin kiinni, niin sitten noustaan. Ylemmäksikin yrittää päästä jos vain mahdollista. Tällä viikolla seisoi muutaman sekunnin jo ilman tukeakin kun oli niin keskittynyt leluun. Poju rakastaa kylpemistä ja kiikkumista.
PÄIVÄRYTMI:
Herätään klo.8-10
Puuro ja maito
Klo.11.30-13 Kasvissose ja päiväunille omaan sänkyyn
Herätään klo.13-14.30
Klo.14-16 hedelmäsose / hedelmää + vettä/maitoa
Klo.16.30-17.30 maitoa
-> päiväunille sisälle, josta herätään klo.17-18.30
Klo.18-19 lihasose ja maitoa
Klo.21-22 maitoa ja puuroa, jonka jälkeen nukkumaan.
 
 Yöllä herätään edelleen klo.05-07 aikoihin syömään maitoa. Eli kerran yössä syödään. Ei yhtään harmita, että päiväunet ovat niin lyhyitä, koska öisin meillä kuitenkin nukutaan niin mukavasti.
Edelleen on perääni, mutta ei enää niin paljon kuin aikaisemmin. Seuraa myös isoveljeään joka paikkaan, isoveli on niin ihanan hassu ja leikkii pojun kanssa heidän omia leikkejään. Ihana huomata kuinka tärkeä keskimmäisestä on tullut pojulle. Nyt pojulla on sellainen kausi, ettei meinaa viihtyä oikein missään ja pitkästyy nopeasti. Haluaa syliin, mutta jaksaa istua siinä minuutin paikoillaan ja sitten jo venkoillaan. Laitan lattialle ja haluaa taas syliini ja sama rumba. Kovasti tykkää olla kyläpaikoissa ja "maailmalla", joten ulkoilemme paljon ja käymme myös kärryttelemässä ja pyöräilemässä. Olemme myös menneet kerhoihin, mutta niistä lisää myöhemmin...
 
Jokohan meillä ensi kuussa kävellään?


2 kommenttia:

  1. Kyllä siltä näyttää! Voi kun suloinen tuo seisomakuva, samoin hauvan kanssa :D. Meillä vauva myös tykkää kovasti kun käydään paikoissa. Oltiin juuri mun työpaikalla käymässä ja voi kun hän napotti tyytyväisenä katsella sen pari tuntia ja kiersi sylistä syliin. Sen jälkeen nukuttikin hyvin! Kotosalla onkin sitten tylsempää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koti kun on nähty jo moneen kertaan, niin vauvan mielestä on ihana nähdä uusiakin paikkoja :D

      Poista