torstai 17. heinäkuuta 2014

Peukalo keskellä kämmentä

Asia jossa minulla on ollut peukalo keskellä kämmentä, on kakkujen tekeminen. En osaa mitata silmämääräisesti esim.1dl jauhoja, vaan olen aina mittojen kanssa katsomassa ohjeita ja laittamassa jämptiä määrää tarvittavia aineita. En erityisemmin pidä leipomisesta (enkä ruuanlaitosta). Jälkimmäisenä mainittu on pieni pakko kun äitejä tässä ollaan, eli ruuanlaiton taito on opittu tässä äitiyden lomassa. Liharuokia mies tekee meillä paremmin kuin minä. Onhan meillä omat bravuuriruokammekin.
Leipomisesta en erityisemmin pidä. Siinäkin on tullut ne muutamat suosikit joita leivon, mutta uusia kokeiluja teen harvoin. Maustekakku, raparperipiirakka ja mustikkapiirakka ovat niitä, joita yleensä teen. Ostin pyöreän vuoan viimeksi kun kävimme biltemassa ja ajattelin, että sitten kun saan inspiraation kokeilen jotakin hyvää ohjetta. En ole koskaan tehnyt oikeata täytekakkua, enkä siis nytkään, mutta jotain sinne suuntaan leivoin.
 Vaahtoutuva vaniljakastike piti saada kovaksi vaahdoksi ja se oikeasti pysyi kipossa, vaikka sen käänsi ylösalaisin, hyvä minä!

Mietin, mitenkähän tuon leivinpaperin saisi kätevästi pois tuosta alta ettei kakku mene rikki, vinkkejä?

Pätkiskakku.  Nam, nam. Lapset eivät tykänneet, mutta mamma, paappa, äiti ja isi senkin edestä. Näitä ei saa tehdä usein, sillä jonkun ne on aina syötävä!

Jos joku jäi miettimään ovatko lapseni jääneet aina ilman synttärikakkua, niin ei. Siskoni teki esikoiselle aikoinaan ihanan kastekakun ja sen jälkeen anoppi on mielellään tehnyt kakut ja voileipäkakut. Mikäs siinä kun toiset tykkäävät leipoa, niin antaa heidän leipoa :) Tänä vuonna isojen poikien yhteissynttäreillä ei nähdäkään perinteistä kermakakkua, vaan pätkiskakku ja joku toinen herkullinen laktoositon raikas kakku. Vinkkejä tästä toisesta kakusta otetaan vastaan!

6 kommenttia:

  1. Nykyisin teen juustokakut suoraan tarjoiluastian päälle eli ei tarvita leivinpaperia ollenkaan vaan jakkuvuoasta pelkkä reunus. Kun aikoinaan tein leivinpaperin päälle, niin se paperi pitää jättää reilusti yli ja sitten toisen aikuisen avulla kolmella paistinlastalla nostettu tarjoiluastian päälle ja samassa nostossa poistettu tuo paperi.

    Mutta siis huomattavasti helpommalla pääsee, jos tekee suoraan tarjoiluastialle.

    Ajattelitko tehdä raikkaan kakun juustokakkuna vai ihan täytekakkuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan!!! Enpä ollut tuota ajatellutkaan, kiitos vinkistä :)
      Piti muuten kysyä, onko laktoositonta mascarponea, vai mitä olet käyttänyt laktoositomiin juustokakkuihin?
      En tee täytekakkua vaan jonkun toisen juustokakun, mitä suosittelet?

      Poista
    2. Laktoositonta mascarponea ei ole, oon käyttänyt joko Violan maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa tai Philadelphian vastaavaa. Toi Philly on vähän pehmeämmän makuista kuin Viola ja tosiaan molempia saa laktoosittomana.

      Poista
    3. Niin ja noista kakkumauista: tee juustokakun väliosuus vaniljanmakuiseksi juustokakuksi ja päälle raikas marja tai hedelmäsosekerros (tyyliin se vaniljainen mangokakku). Esim vanilja ja mansikka sopii makuina tosi hyvin yhteen ja olisi varmasti raikas. Mutta jos teet pääliosan marjasoseen pakastemansikoista tai vadelmista, niin ne tulee keittää eka hilloksi, että bakteerit kuolee ;)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Itse en myöskään erityisemmin tykkää leipoa, aina ne samat helpot tulee tehtyä...pitäisi ryhdistäytyä kokeilemaan enemmän uutta. Ai että kun on hankalaa kommentoida kun vauva roikkuu tissillä samaan aikaan ;D

    VastaaPoista