lauantai 10. toukokuuta 2014

Satukirjoja kirpputorilta

Kirpputorilta löytää erittäin hyväkuntoisia kirjoja ja mikä parasta, erittäin edulliseen hintaan. Kirjoja meillä luetaan vaihtelevasti. Tykkään satukirjoista missä on paljon kuvia ja suhteellisen vähän tekstiä. Nyt kun isot pojat ovat oppineet lukemaan, lukevat he itsenäisesti näitä satukirjoja. Pojat ovat nyt ottaneet tavaksi lukea toisilleen iltaisin kirjoja.
Tässä onkin meidän satukirjahylly. Olen hiljattain tehnyt inventaarion ja vienyt melkoisen kasan kirjoja kirpputorille. Kaikki kirjat on ostettu kirpputorilta. Uutena en ole ostanut yhtäkään. Kirjojen hintahaitari on 0,10e-3,50e. Alla olevasta kirjasarjan kirjoista olen voinut maksaa maksimissaan tuon 3,50e/kpl, mutta harvoin tulee noin "hintavia" kirjoja ostettua. Niitä kun löytää useimmiten ihan eurolla tai parilla.

Yhtä satukirja sarjaa keräilen. Kyseessä on iki-ihana Franklin / Konrad kilpikonna kirjat. Kyseisiä kirjoja meillä on jo 24kpl. Minulla on kukkarossa lista, joka on aina mukana, niin tiedän siitä katsoa mitä kirjoja meillä on ja mitä ei. En tiedä kuinka monta kyseisen sarjan kirjaa on oikeasti olemassa. Pojat ovat pienestä lähtien tykänneet näistä kirjoista ja niitä on myös mukava lukea. Ovat niin hellyyttäviä!
 
Franklin ja Konrad kirjoja
 
Näiden lisäksi on kaksi kirjaa jotka nousevat muiden ylitse:

 Puolipilvistä on kirja jossa sekä äiti, että lapset saivat nauraa vedet silmissä.
 "Mistä pienokaiset tulevat? Pilvenhattaroistapa tietenkin! Pilvet muovaavat suloisia ihmis- ja eläinpienokaisia, jotka haikarat sitten kuljettavat onnellisille äideille. Mutta erään haikaran työ on tavallista hurjempaa - sen nyyteissä matkustavat niin krokotiilit kuin piikkisiatkin!"


"Vili päättää yrittää kaikkensa, jotta tulos olisi Anselmille mieluinen. Haikara, haikara, se hokee mielessään. Mutta voi - siitä tulikin...
...haikala!
Anselmi lennähtää kauhuissaan taemmas. Sitten se vilkaisee Hertan suuntaan ja huomaa, että tämä on juuri luonut pesueen suloisia kananpoikia.
Vili ojentaa hainpoikasta Anselmille toiveikkaan näköisenä. Anselmi puistelee kuitenkin päätään. Sitten se kääntyy pois ja lentää Hertan luo."

Pekka-Punarinta pulassa on kirja joka kertoo hellyyttävästä auttavaisuudesta. Kuinka Pekka punarinta pääsee kuin pääseekin vihdoin ja viimein kohti etelää. Tätä kirjaa meillä on luettu kymmeniä kertoja - on ollut lasten suosikki ihan pienestä pitäen.

 "Mutta oi! Simo-Siili löysi pökertyneen Pekka-Punarinnan makaamasta lumihangella. Se oli takertunut jalastaan ruosteiseen rautalankaan. Pekka-Punarinta ei siis ollutkaan pystynyt lentämään etelään."
 
On muuten hyvä kertoa kirjakerhojen puhelimyyjille, että kierrätän ja ostan kirjat kirpputoreilta.  Kukaan ei ole tämän jälkeen jatkanut kirjojen kauppaamista. Tuohon kun ei enää oikein mitään voi sanoa. Tosi on, että kirpputorin kiertäjänä ei tarvitse uusia kirjoja ostaa, ellei jotakin määrättyä kirjaa etsi.


6 kommenttia:

 1. Kirjoja tosiaan löytää kirppareilta erittäin edullisesti. Toi onkin hyvä idea, että matkassa olisi mukana lista, josta näkisi mitkä kirjat on jo olemassa kotona. Itse olen keräillyt esim. Harry Pottereita, Risto Räppääjiä ja Elloja kirppareilta.

  Meillä on Franklineita luettu jonkin verran, mutta ne ovat tainneet kaikki olla kirjaston kirjoja. Meillä on keräilty esim. Myyrä-kirjoja, Tatuja ja Patuja ja Mauri Kunnaksen kirjoja. Jossain vaiheessa keräsin myös Tammen kultaisia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammen kultaiset kirjat sekä Mauri Kunnaksen kirjat ovat ihania :)

   Mukava kuulla, että muitakin kirjojen keräilijöitä löytyy! Oikein odotan jos pojat innostuisivat jostakin kirjasarjasta esim. Harry Potter - niitä kun löytää mukavasti myös kirpputorilta.

   Poista
 2. En ole kuullutkaan kirjakerhojen puhelinmyyjistä! Onneksi! Katselin muuten noita Franklin-kirjoja yks päivä, mutta niistä pyydettiin aika paljon niin en ostanut. Sulla aika hyvä kokoelma jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et noista puhelinmyyjistä kuulekaan ;)
   Joo, noista Franklin kirjoista pyydetään usein paljon, mutta joskus osuu edullisesti kohdalle!

   Poista
 3. Mä kerään Mauri Kunnasta, mutta niiden kirppishinnat pyörii usein 8-10 euron tienoilla. Tyyppi kuului jonkin aikaa Kunnas-kirjakerhoon, mistä ostin muutaman "nostalgia-kirjan" eli sellaisen mitkä muistan omasta lapsuudesta, mutta sittemmin erottiin siitäkin, kun kirjojen kappale-hinta (25-30 euroa) alkoi olla aika suolainen.

  Kunnasten lisäksi etsin Disneyn elokuva-kirjoja. Niitä löytää aika hyvin, etenkin niitä satuklassikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen myös huomannut että Mauri Kunnaksen kirjoista pyydetään kirpputoreillakin melko reippaasti. Taitavat olla niin suosittuja ja hintavia uusina ostettuna, että varmaankin menevät noilla hinnoilla kirpputoreillakin kaupaksi.

   Poista